9.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalGuvernul Tunisiei va fi condus pentru prima dată de o femeie

Guvernul Tunisiei va fi condus pentru prima dată de o femeie

Najla Bouden a fost numită pe 29 septembrie

După 11 săptămâni de la demiterea precedentului guvern, Tunisia are de luni, pentru prima dată în istoria țării, o femeie la conducere. Profesoara universitară Najla Bouden și echipa sa vor avea totuși  prerogative considerabil reduse după lovitura de stat a lui Saied.

Bouden a fost pusă în funcție la mai bine de două luni de când președintele a suspendat activitatea parlamentului din Tunis. În vârstă de 63 de ani, aceasta a afirmat că „lupta împotriva corupţiei va fi cel mai important obiectiv” al guvernului său.

Preşedintele republicii a promulgat un decret prin care este numit şeful guvernului şi membrii acestuia, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, cu puţin timp înainte ca televiziunea de stat să difuzeze ceremonia de depunere a jurământului.

Cu o zi în urmă a avut loc o nouă manifestație împotriva măsurilor excepţionale decise de președintele Saied. Președintele a a promulgat pe 22 septembrie un decret ce oficializează suspendarea mai multor articole din Constituţie. Acestea  instaurează măsuri excepţionale, provizorii, timp necesar pentru a iniţia reforme politice, printre care şi amendamente la Constituţia din 2014.

Cele mai citite

Cele mai importante beneficii ale șemineelor electrice

Unul dintre cele mai bune elemente pe care le puteți avea în casa sau în biroul dvs. este un șemineu, care poate îmbunătăți stilul...

Previziuni economice 2022. Ce se întâmplă cu ratele românilor?

2022 va fi un an plin de provocări, cu multiple incertitudini atât de natură economică, socială, politică și, bineînțeles, sanitare. Evoluția pandemiei COVID a...

Făuritorii României Mari

Iuliu Maniu a fost sufletul acțiunii, iar Regina Maria ziditoarea României Mari
Ultima oră
Pe aceeași temă