18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalGuvernul Tunisiei va fi condus pentru prima dată de o femeie

Guvernul Tunisiei va fi condus pentru prima dată de o femeie

Najla Bouden a fost numită pe 29 septembrie

După 11 săptămâni de la demiterea precedentului guvern, Tunisia are de luni, pentru prima dată în istoria țării, o femeie la conducere. Profesoara universitară Najla Bouden și echipa sa vor avea totuși  prerogative considerabil reduse după lovitura de stat a lui Saied.

Bouden a fost pusă în funcție la mai bine de două luni de când președintele a suspendat activitatea parlamentului din Tunis. În vârstă de 63 de ani, aceasta a afirmat că „lupta împotriva corupţiei va fi cel mai important obiectiv” al guvernului său.

Preşedintele republicii a promulgat un decret prin care este numit şeful guvernului şi membrii acestuia, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, cu puţin timp înainte ca televiziunea de stat să difuzeze ceremonia de depunere a jurământului.

Cu o zi în urmă a avut loc o nouă manifestație împotriva măsurilor excepţionale decise de președintele Saied. Președintele a a promulgat pe 22 septembrie un decret ce oficializează suspendarea mai multor articole din Constituţie. Acestea  instaurează măsuri excepţionale, provizorii, timp necesar pentru a iniţia reforme politice, printre care şi amendamente la Constituţia din 2014.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:44

Povestea vieții lui Volodimir Zelenski spusă într-o nouă carte de benzi desenate

Povestea de viață a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski - de la comediant la lider în timp de război - a primit forma romanului grafic(carte...

Soluția magistraților timișoreni: Dominic Fritz face angajări ilegale

Primarul Timișoarei este învins a doua oară în instanță de către membrii sindicatului din Primărie. A încercat, prin fel de fel de vicleșuguri, să...

ANAF, pe urmele românilor care plătesc cash la curier

Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii referitoare la persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online. Aceste firme vor fi obligate să facă...
Ultima oră
Pe aceeași temă