18.3 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Guvernatorul statului New York, silit să își dea demisia, după acuzațiile de hărțuire sexuală

Joe Biden și-a păstrat poziția pe care a avut-o și în luna iunie față de guvernatorul statului New York, Andrew Como. Președintele a menționat în acea perioadă, când oficialul a fost acuzat de hărțuire sexuală de către mai multe femei, că dacă acest lucru se va adeveri, atunci va trebuie să demisioneze.

„Da. Cred că trebuie să-și dea demisia. Înțeleg că legislativul statului poate declanșa procedura de punere sub acuzare. Nu știu sigur acest lucru. Nu am citit toate datele”, a adăugat Joe Biden.

Andrew Cuomo, politicianul democrat și guvernatorul statului New York, a fost acuzat de hărțuire sexuală de către 11 femei, arată concluziile unei anchete independente demarate de justiţia din Statele Unite.

„Ancheta independentă a concluzionat că guvernatorul Andrew Cuomo a hărţuit sexual mai multe femei şi, făcând acest lucru, a încălcat legea federală şi pe cea a statului New York.”, a transmis Letitia James, procurorul general al acestui stat federal american, adăugând faptul că printre victime se regăsesc „foste și actuale” funcționare.

Andrew Cuomo a respins însă acuzațiile. Într-un video postat Twitter, el a spus că nu a avut gesturi nepotrivite față de femei și că astfel de lucruri nu îl reprezintă.

Ultima oră
Pe aceeași temă