14.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Sub conducerea Marii Britanii, țările grupului G7 iau măsuri contra propagandei rusești

Principalele state occidentale industrializate, membre ale grupului G7, vor adopta măsuri comune pentru a contracara propaganda Rusiei și a Chinei.

Această decizie a fost anunțată, duminică, 2 mai 2021, de Marea Britanie – țara care deţine, în anul 2021, Preşedinţia rotativă  a grupului G7.

„Când vedem că apar asemenea minciuni, propagandă sau ştiri false, nu putem să reacţionăm doar individual, ci trebuie să furnizăm o ripostă pentru oamenii acestei ţări şi – hai să fim sinceri, şi pentru cei din Rusia, din China sau din restul lumii”, a declarat Dominic Raab, ministrul de Externe al Marii Britanii.

Regatul Unit va fi națiunea gazdă a reuniunii G7 care se desfășoară în perioada 3 – 5 mai 2021. Din G7 fac parte SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Canada, Italia și Japonia. În acest an, Marea Britanie a invitat la reuniunea G7 și alte patru țări: Australia, India, Africa de Sud și Coreea de Sud.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă