11.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Video.Greta Thunberg, ironii la adresa liderilor lumii pe tema crizei climatice: „Bla bla bla”

Activista a ținut un discurs la conferința Youth4Climate

Activista suedeză pentru schimbările climatice, Greta Thunberg, și-a folosit discursul la conferința Youth4Climate de la Milano pentru a ironiza cuvintele liderilor mondiali, inclusiv cele ale premierului britanic Boris Johnson. Aceasta i-a citat pe conducători și a spus că retorica liderilor este doar „bla bla bla”. De asemenea, tânăra a acuzat că „lipsa lor de acțiune este o trădare față de generațiile prezente și viitoare”.

„Să construim mai bine împreună. Bla bla bla. Economie verde. Bla bla bla. Emisii zero până în 2050. Bla bla bla. Doar atât auzim de la așa-zișii noștri lideri. Cuvinte care sună grozav dar care nu au produs nimic concret. Speranțele și ambițiile noastre se îneacă în promisiunile lor goale”, a adăugat Greta Thunberg.

Tânăra de 18 ani a susținut că în ultimii 30 de ani „s-a auzit doar bla bla bla” și nu s-au luat măsuri concrete care să combată criza climatică. Mai târziu, în discurs, ea a îndemnat oamenii să nu renunțe la speranță, spunând că schimbarea este „nu numai posibilă, ci este urgent necesară”. Totodată, Thunberg a susținut că depinde de fiecare și trebuie luată acțiune imediată și drastică.

Ultima oră
Pe aceeași temă