9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Grecii protestează împotriva măsurilor anti-Covid-19 și a vaccinării obligatorii

Grecia a fost martora unor proteste de amploare ieri, când aproximativ 5.000 de cetățeni au ieșit pe străzile Atenei să își arate nemulțumirea față de măsurile anti-Covid-19 anunțate de autorități, printre care vaccinarea obligatorie a personalului medical și a personalului din căminele de îngrijire. De asemenea, s-a adus în discuție și vaccinarea adolescenților sub 15 ani.

Protestatarii s-au echipat cu pancarte pe care scria „Nu vaccinărilor obligatorii” și „Vaccinul e otravă”. Alături de aceaștia au fost și preoți, susținători ai cetățenilor anti-vaccin. Protestele au avut loc în afara parlamentului din centrul Atenei și din nordul orașului Thessaloniki.

Luni, premierul elen a anunțat oficial vaccinarea obligatorie pentru personalul sanitar, dar și pentru lucrătorii din căminele de îngrijire. Ba mai mult, guvernul s-a gândit și la planurile de vaccinare a copiilor până în vârsta de 15 ani, care momentan nu au fost puși pe listele de imunizare. În ceea ce privesc restul măsurilor, de mâine, grecii nu mai pot intra într-o sală de teatru, concert, bar sau restaurant închis fără dovada vaccinării sau a unui test negativ făcut recent.

Măsurile anti-Covid-19 au fost impuse după ce numărul zilnic de cazuri de infecție cu Covid-19 a crescut considerabil în ultima perioadă. Autoritățile au recurs la variante extreme pentru a stopa răspândirea în masă a coronavirusului, în ciuda nemulțumirii poporului. Grecia a înregistrat miercuri peste 2.900 de noi cazuri de COVID-19, comparativ cu doar 800, câte au fost raportate săptămâna trecută.

Ultima oră
Pe aceeași temă