13.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Grecia a prelungit perioada de carantină până la 7 ianuarie 2021

Toate persoanele care intră în Grecia trebuie să se izoleze timp de 3 zile în contextul prelungirii stării de carantină până la data de 7 ianuarie 2021.

„Conform noilor măsuri, toate persoanele care vor intra în Republica Elenă în perioada 18 decembrie 2020 – 7 ianuarie 2021, pe la frontierele terestre, aeriene sau maritime, vor fi obligate să se autoizoleze la domiciliu pentru o perioadă de trei zile. Această măsură se adaugă la celelalte condiţii care sunt deja în vigoare, respectiv obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat, completarea formularului PLF şi, în cazul intrărilor pe la frontierele rutiere, efectuarea unui test rapid, cu rezultat imediat.”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Conducătorii auto de transport internaţional de mărfuri sunt exceptaţi de la obligativitatea autoizolării dacă se află în tranzit sau dacă preiau marfă din Republica Elenă şi părăsesc imediat teritoriul acestui stat. În situaţia în care preluarea mărfii are loc la mai multe zile după sosirea în Republica Elenă, transportatorul are obligaţia de a intra în autoizolare până la momentul plecării sau până la expirarea perioadei de trei zile.

Ultima oră
Pe aceeași temă