23.1 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalGermania vrea negocieri cu talibanii pentru menținerea aeroportului din Kabul deschis după...

Germania vrea negocieri cu talibanii pentru menținerea aeroportului din Kabul deschis după 31 august 2021

Germania se consultă cu Statele Unite şi Turcia asupra posibilităţii prelungirii funcţionării Aeroportului din Kabul după data de 31 august, afirmă Heiko Maas, ministrul german de Externe, admiţând că vor fi necesare negocieri şi cu liderii talibani.

„Purtăm discuţii cu Statele Unite, Turcia şi alte ţări pe tema continuării funcţionării Aeroportului din Kabul şi după încheierea operaţiunilor militare de evacuare. În acest sens, sunt necesare discuţii şi cu talibanii, pentru a juca un rol după retragerea trupelor americane”, a afirmat Heiko Mass, prin Twitter.

Ministrul german de Externe a precizat, potrivit site-ului Tagesschau.de, că tema funcţionării Aeroportului din Kabul după data de 31 august ar trebui abordată în cadrul reuniunii extraordinare a Grupului ţărilor puternic industrializate (G7) programată marţi.

„Am vorbit cu miniştrii de Externe din Pakistan, India, Tadjikistan şi Uzbekistan despre situaţia persoanelor care fug din Afganistan şi care pot ajunge la ambasadele Germaniei. Ajutoarele noastre umanitare au atins nivelul de 100 de milioane de euro”, a subliniat Heko Maas.

Franţa consideră că este necesară prelungirea după data de 31 august a operaţiunilor de evacuare din Afganistan, a afirmat, la rândul său, ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, exprimând preocupare privind termenul-limită stabilit de Statele Unite.

Pe fondul criticilor internaţionale, Administraţia Joseph Biden a semnalat că există posibilitatea de a prelungi operaţiunile de evacuare din Afganistan după data de 31 august, când ar urma să fie retrase în totalitate trupele occidentale.

Însă Mişcarea talibanilor a avertizat, luni, că vor exista „consecinţe”, inclusiv în privinţa acţiunilor de formare a unui nou guvern în Afganistan, dacă Statele Unite prelungesc operaţiunile militare de evacuare.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Furtună politică în SUA, după perchezițiile de la casa lui Trump. VIDEO

O primă etapă spre un proces pentru unii, o "persecuţie politică" pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a...

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 168: țara vecină spune că Moscova dorește racordarea centralei din Zaporojie la Crimeea

UPDATE, ora 09:44: Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova,...
Ultima oră
Pe aceeași temă