24.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Germania și Marea Britanie încep vaccinarea anti-Covid-19 cu cea de-a treia doză

Specialiștii trag un semnal de alarmă asupra răspândirii extrem de rapide a variantei Delta, fiind vorba despre  încărcătura virală este de o mie de ori mai mare decât pentru variantele inițiale. După ce Israelul a anunțat că începe vaccinarea cu cea de-a treia doză de ser anti-Covid-19, atât Germania, cât și Marea Britanie i-au urmat exemplul. Astfel, persoanele cu vârsta înaintată sau cu imunitatea precară, vaccinate deja cu schema completă, vor primi începând cu luna septembrie încă o doză. Cele două guverne se bazează pe studii care atestă că odată cu trecerea timpului, eficiența vaccinului scade și pune în pericol, persoanele vulnerabile.

Marea Britanie plănuiește ca din septembrie să înceapă vaccinarea anti-Covid-19 cu cea de-a treia doză în rândul persoanelor de peste 50 de ani. Programul se va derula în farmacii, pentru a le permite medicilor să se concentreze asupra celorlalți pacienți. 

De la 1 septembrie, autoritățile germane vor trimite echipe de specialitate în aziluri ca să vaccineze vârstnicii cu a treia doză de Pfizer-sau Moderna – indiferent de tipul primelor două doze de vaccin primite anterior. Până în prezent, doar 52% dintre germani au fost vaccinaţi complet. Pe de altă parte, sute de oameni protestează pe străzile Berlinului împotriva vaccinului.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă