13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania, Franța și Marea Britanie contestă noile sancțiuni impuse de SUA contra...

Germania, Franța și Marea Britanie contestă noile sancțiuni impuse de SUA contra Iranului

Miniştrii de externe ai Franţei, Marii Britanii și Germaniei au transmis, duminică, un comunicat comun, în care avertizează Statele Unite că nu au dreptul să impună, prin intermediul ONU, noi sancțiuni împotriva Iranului. 

Comunicatul celor trei state europene intervine după ce Statele Unite au anunțat că sancțiunile ONU asupra Iranului sunt din nou în vigoare, conform unui acord semnat în anul 2015 între Iran, SUA, Franţa, Germania, Marea Britanie şi China, acord confirmat și printr-o rezoluție a ONU.

Franţa, Marii Britanie și Germania subliniază că Statele Unite s-au retras din acest acord în anul 2018, astfel că nu-l mai pot invoca pentru a impune sancțiuni contra Iranului.

Acordul din 2015 ridica sancțiunile contra regimului de la Teheran, în schimbul reducerii activităților nucleare ale Iranului. Cel mai mare risc este legat de faptul că Iranul s-ar putea dota cu arme nucleare.

Șeful Diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, a anunțat că UE dorește, la rândul ei, menținerea acordului cu Iranul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă