21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalGermania: Consiliul local din Dresda a decretat 'stare de urgenţă nazistă'

Germania: Consiliul local din Dresda a decretat ‘stare de urgenţă nazistă’

În rezoluţie, adoptată miercuri seară, consilierii locali atrag atenţia că “opiniile antidemocratice, antipluraliste, mizantrope şi extremiste de dreapta şi acţiunile violente apar cu tot mai mare frecvenţă în Dresda”.

“Oraşul are o problemă cu naziştii”, a spus Max Aschenbach, consilier al Die Partei, un partid politic satiric, în discursul său care a iniţiat decizia de a proclama starea de urgenţă.

În intervenţia sa, Aschenbach a făcut referire la mişcarea anti-islamistă şi xenofobă PEGIDA, care a început în oraş în 2014.

Prin această rezoluţie, oraşul intenţionează să consolideze cultura democratică de fiecare zi şi să asigure o mai bună protecţie a minorităţilor şi victimelor violenţei.

PEGIDA, care este prescurtarea în germană de la Patrioţii Europeni împotriva Islamizării Occidentului, a celebrat cinci ani de existenţă în Dresda.

Mişcarea organizează marşuri regulate în fiecare luni seară în oraş pentru a-şi evidenţia mesajul anti-străini şi anti-imigraţie.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă