15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalGeneralul iranian Qassem Soleimani, ucis în urma atacurilor aeriene asupra Bagdadului

Generalul iranian Qassem Soleimani, ucis în urma atacurilor aeriene asupra Bagdadului

Autorităţile de la Teheran au calificat drept o “escaladare extrem de periculoasă” uciderea lui Soleimani, emisar al Republicii islamice în Irak. Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, s-a angajat vineri să “răzbune” moartea lui Soleimani.

La 62 de ani, generalul Qassem Soleimani era unul dintre oamenii-cheie ai regimului iranian. El a contribuit la consolidarea relaţiilor diplomatice dintre Teheran şi Orientul Mijlociu.

Premierul demisionar irakian Adel Abdel Mahdi a estimat vineri că raidul american “va declanşa un război devastator în Irak”. Şeful mişcării şiite libaneze Hezbollah, marele aliat al Iranului, a promis pedeapsa dreaptă pentru asasinii responsabili de moartea generalului iranian, conform AFP.

După asasinatul generalului Soleimani, aflat în fruntea forţelor al-Qods, o unitate de elită a Gardienilor Revoluţiei iraniene, ordonat de Donald Trump, escaladarea tensiunilor pare să continue între Teheran şi Washington.

După asasinatul generalului Qassem Soleimani, aflat în fruntea forţelor al-Qods, o unitate de elită a Gardienilor Revoluţiei iraniene, ordonat de Donald Trump, escaladarea tensiunilor pare să continue între Teheran şi Washington, potrivit AFP.

La câteva ore după moartea înaltului lor comandant, ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a promis să răzbune moartea lui Soleimani şi a decretat doliu naţional timp de trei zile.

În faţa unei situaţii care se extinde, Statele Unite şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Irakul imediat.

Reprezentanţi ai opoziţiei democrate, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a denunţat “o escaladă periculoasă în violenţă”.

“America – şi toată lumea – nu-şi poate permite o escaladare a tensiunilor care atinge un punct de neîntoarcere”, a estimat ea într-un comunicat.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă