18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalGărâna Jazz Festival: Cum ajungi, unde te cazezi şi cum va fi...

Gărâna Jazz Festival: Cum ajungi, unde te cazezi şi cum va fi vremea

Festivalul de jazz de la Gărâna, care împlineşte în 2011, cinsprezece ani deja, va avea loc în Poiana Lupului în perioada 21-24 iulie. Biletele nu pot fi achiziţionate în avans, acestea se vând la intrare.

Vezi aici programul festivalului şi preţul biletelor

Romanialibera.ro vine în sprijinul iubitorilor de jazz care împachetează de zor pentru cele patru zile de festival anunţate pentru acest weekend:

Cum va fi vremea la Gărâna

Fie că staţi la cort sau la pensiune, că ajungeţi acolo cu trenul, maşina sau bicicleta, nimănui nu îi face plăcere să aibă prea multe bagaje în spate.

Vremea pare să fie de partea organizatorilor şi a spectatorilor în acest an, temperaturile anunţate pentru regiune fiind cuprinse între 21 şi 28 de grade. În regiunea Semenic vor fi până la 26 de grade iar şansele de precipitaţii sunt minime de vineri până duminică. Chiar dacă aceste veşti sunt îmbucurătoare, cei de la Gărâna recomandă câteva pulovere pentru seară şi saci de dormit groşi pentru cei care vor dormi la cort.

Cum ajungeţi la festival:
Dacă optaţi pentru transportul auto, iată câteva indicaţii rutiere:
    • Dacă plecaţi din Bucureşti , ruta cea mai recomandată este următoarea: Bucureşti – Piteşti – Craiova – Orşova – E70 până la Slatina-Timiş de unde porniţi pe DJ 582 spre Văliug. Despre drumul Slatina-Timiş – Gărâna se spune că este destul de accidentat aşa că ar trebui să vă luaţi măsuri de siguranţă. „Doar pentru pasionaţii de off-road,” scriu organizatorii pe pagina de Facebook a festivalului.
    • Dacă plecaţi din Timişoara, organizatorii recomandă traseul: Jebel – Gataia – Reşiţa – Gărâna sau Timişoara – Buziaş – Reşiţa – Gărâna

Dacă optaţi pentru tren, ultima staţie va fi, indiferent din ce colţ al tării veniţi, Reşiţa Sud. De acolo exista câteva microbuze destinate transportului între Reşiţa şi Văliug (care pot fi luate de la Casa Galbenă). Teoretic, microbuzele nu merg mai departe de Văliug, însă, dacă există grupuri mari de oameni care se îndreaptă spre Gărâna, se poate negocia cu şoferul să îşi prelungească traseul.

O metodă mai puţin convenţională, dar recomandată de organizatorii festivalului Gărâna Jazz Festival, este autostopul din Marginea (localitate în care puteţi ajunge cu autobuzul).

Dacă trenul nu este pe lista preferinţelor personale, dar nici nu deţineţi un autoturism personal, puteţi încerca să găsiţi locuri libere în maşinile celor care se pornesc spre Gărâna pe următorul grup: http://www.facebook.com/groups/362066764687

Unde vă puteţi caza:
Este târziu să mai discutăm despre cazare, dar admitem posibilitatea în care unii s-au decis pe ultima sută de metri să ajungă la acest festival. Pe lângă pensiunile din Gărâna, Văliug, Trei Ape şi Crivaia puteţi opta pentru tabăra de corturi amplasată vis-a-vis de Poiana Lupului, localnicii şi ei primesc turişti dacă au camere disponibile, sau vă pot lăsa să campaţi în curţile lor (contra cost, în mod evident).

Pe pagina de Facebook a festivalului, se anunţa luni, 18 iulie, că ar mai exista câteva camere libere la Hotel Duşan şi Fiul pe Semenic.

Cele mai citite

Cu cât va contribui UE la reconstrucția Ucrainei

Comisia a stabilit astăzi, 18 mai, într-o comunicare, planuri pentru un răspuns imediat al UE care să abordeze nevoile de finanțare ale Ucrainei și...

Doliu în lumea artei: pictorul Henry Mavrodin a murit la 84 de ani

Pictorul Henry Mavrodin a murit la vârsta de 84 de ani, anunţă miercuri Uniunea Artiştilor Plastici, într-o postare pe Facebook. "Maestrul Henry Mavrodin a plecat să...

Rusia, acuzată la ONU că foloseşte foamea ca armă de război

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a acuzat Rusia că folosește blocada exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război. „Prin blocarea porturilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă