15.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Franţa ia în considerare oprirea a şase reactoare nucleare

„Pot confirma că există trei scenarii pe care le luăm în considerare, la care facem modificările finale şi pe care le vom prezenta săptămâna viitoare”, a declarat ministrul francez al Mediului, Francois de Rugy, fără a specifica însă o dată exactă.

Scopul planului pentru Energie este acela de a reduce dependenţa Franţei faţă de energia nucleară la 50% până în anul 2035, cât şi reducerea emisiilor de carbon şi investirea în energiile regenerabile.

Potrivit unor documente guvernamentale, citate de presa franceză, Guvernul ia în considerare oprirea a şase reactoare nucleare până în 2028, inclusiv închiderea celei mai vechi centrale nucleare Fessenheim a Franţei, care este programată să oprească producţia în 2021, potrivit unuia dintre cele trei scenarii.

De asemenea, este menţionat că alte şase reactoare vor fi închise până în 2035.

Al doilea scenariu vorbeşte de asemenea de închiderea centralei Fessenheim până în 2028, urmată de oprirea a 12 reactoare nucleare între 2028 şi 2035. Al treilea, în schimb, ia în considerare oprirea a doar nouă reactoare nucleare între 2028 şi 2035.

Ultima oră
Pe aceeași temă