21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalFostul președinte al Ucrainei s-a întors la Kiev, în urma acuzațiilor de...

Fostul președinte al Ucrainei s-a întors la Kiev, în urma acuzațiilor de trădare

Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, s-a întors la Kiev pentru a se confrunta cu acuzații de trădare. Este considerată o distragere de la o eventuală invazie a Rusiei.

Petro Poroșenko a aterizat la Kiev luni și urmează să facă față acuzațiilor de trădare. Fostul președinte a declarat că acestea au fost învinuite de aliații succesorului său, președintele Volodimir Zelenski.

Fostul președinte al Ucrainei se confruntă cu acuzații de trădare

Întoarcerea sa stabilește o confruntare pe care criticii o văd ca o distragere prost judecată. Ucraina se pregătește în prezent pentru o posibilă ofensivă militară rusă și face apel la aliații occidentali pentru sprijin, notează Reuters.

Într-o scurtă confruntare la controlul la frontieră după sosirea cu un zbor de la Varșovia, Poroșenko i-a acuzat pe polițiștii de frontieră că i-au luat pașaportul. Apoi el s-a adresat suporterilor care fluturau steagul în afara aeroportului.

Acuzațiile de trădare se referă la finanțarea luptătorilor separatiști susținuți de Rusia prin vânzări ilegale de cărbune în 2014. Diplomații occidentali au cerut unitate politică în Ucraina înainte de sosirea lui Poroșenko.

Partidul lui Poroșenko l-a acuzat pe Zelenski de o încercare nesăbuită de a reduce la tăcere opoziția politică. Administrația lui Zelenski spune că procurorii și sistemul judiciar sunt independenți.

Ucraina și aliații săi au tras un semnal de alarmă cu privire la zeci de mii de trupe rusești adunate în apropierea granițelor sale.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă