27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalFamilia Trump este suspectată de fraudă în afaceri

Familia Trump este suspectată de fraudă în afaceri

Procurorul general al statului New York a acuzat afacerea de familie a lui Donald Trump că a denaturat în mod repetat valoarea activelor sale, fiind o dovadă de fraudă.

Acuzațiile procurorului general Letitia James marchează o escaladare substanțială a anchetei sale civile cu privire la afacerile fostului președinte al Republicii SUA, la Organizația Trump și la rolurile copiilor săi adulți.

Trump, suspectat de fraudă în afacerile familiei

Acestea fac parte din efortul ei de a-l forța pe Donald Trump și copiii săi, Donald Trump Jr și Ivanka Trump, să respecte citația ei de a depune mărturie sub jurământ, pe care familia i-a cerut unui judecător să o blocheze.

„Până acum, în investigația noastră, am descoperit dovezi semnificative care sugerează că Donald J. Trump și Organizația Trump au evaluat în mod fals și fraudulos mai multe active și au denaturat aceste valori instituțiilor financiare pentru beneficii economice.”, a spus James.

Proprietățile includ cluburi de golf din Aberdeen, Scoția și suburbanul comitatului Westchester, clădiri de pe Wall Street și Park Avenue din Manhattan și penthouse-ul lui Trump din Trump Tower.

James a investigat dacă valoarea proprietăților imobiliare a fost umflată pentru a obține împrumuturi bancare și a redus taxele fiscale. Donald Trump și copiii săi nu au fost acuzați de fapte penale, iar James nu poate depune acuzații penale, deoarece ancheta este civilă.

Trump, un republican, a numit ancheta o „vânătoare de vrăjitoare” motivată politic, James fiind democrat. Un avocat al lui Trump, într-o declarație a numit acuzațiile lui James „doar cele mai recente dintr-un lung șir de atacuri nefondate”.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Drulă candidează la președinția USR

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat, astăzi, candidatura la conducerea formaţiunii politice. Drulă susține că livrează rezultate concrete, "nu bla-bla steril", iar partidul...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 87: 8 răniți după un atac asupra unui centru cultural recent reconstruit

UPDATE, ora 14:38: Preşedintele american Joe Biden a semnat legea adoptată joi de Congres ce prevede un pachet gigantic de 40 de miliarde de...

Mercedes extrem de rar din 1955, vândut cu 135 milioane de euro. A devenit cea mai scumpă mașină din lume

Un Mercedes extrem de rar a devenit cea mai scumpă mașină din lume. A fost vândut cu prețul record de 135 milioane de euro. Mercedes...
Ultima oră
Pe aceeași temă