13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Export de medici. Cuba trimite specialiști în Andorra pentru a lupta împotriva coronavirusului

„Avem o informație importantă. Medici şi infirmieri din Cuba specializaţi în ventilaţie asistată vin să ne ajute”, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătăţii din principatul Andorra, Joan Martinez.

Andorra are 70.000 de locuitori și este situată între două ţări puternic afectate de coronavirus – Spania și Franţa. Andorra are deja 267 de cazuri confirmate de coronavirus, inclusiv trei decese.

Andorra nu este stat membru nici al NATO nici al UE, dar are relații foarte strânse cu Spania și Franța (în condițiile în care nu are ieșire la mare) iar moneda cea mai utilizată pe teritoriul Principatului Andorra este euro.

Cuba, situată în America Centrală, are 119 cazuri de coronavirus, dintre care trei decese. Cuba are și o veche tradiție în exportul de servicii medicale. În ultimele zece zile, Cuba a trimis 508 medici şi infirmieri în alte ţări pentru participa la campania împotriva coronavirusului. Cuba a trimis personal medical în Italia şi în 11 ţări din America Latină.

Statele Unite au respins, încă de anul trecut, să mai accepte personal medical din Cuba, din motive politice. 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă