13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalEurovision 2015. Prima selecție națională fără scandal

Eurovision 2015. Prima selecție națională fără scandal

 

Eurovision 2015. Deşi concursul Eurovision ne obişnuise în fiecare an cu scandaluri şi controverse, de data aceasta, din fericire, melodia preferată a publicului s-a nimerit a fi şi pe placul juriului. Trupa Voltaj a acumulat 24 de puncte, după ce a primit 12 puncte din partea juriului şi tot 12 de la public. Astfel, Călin Goia şi colegii săi o iau „De la capăt“, după cum o spune chiar titlul piesei lor, urmând să reprezinte România la Viena.

Înainte de concurs s-au stre­curat pe reţelele de socia­lizare câteva suspiciuni de „fraudă”, mulţi crezând că jocurile erau făcute pentru Luminiţa Anghel. Aceasta pentru că Paula Seling şi-a manifestat public susţinerea faţă de melodia Luminiţei, iar partenerul Paulei, Ovi, se număra printre membrii juriului. Lucrurile nu au stat însă aşa, iar acum toată lumea pare a fi mulţumită.

Voltaj s-a bucurat de atenţie chiar şi înainte de concurs, membrii trupei fiind susţinuţi pe Facebook de o mulţime de oameni care au rezonat cu mesajul piesei lor dedicate copiilor românilor plecaţi să muncească în străinătate, copii obligaţi să crească fără părinţi. Printre susţinătorii trupei Voltaj la Eurovision s-a numă­rat şi jurnalistul Moise Guran, care a scris pe pagina sa de Facebook că demult nu a mai fost atât de mişcat de o melodie. „Sperăm că oamenii vor alege şi cu sufletul ­și îşi vor da seama că noi venim cu ceva în plus, care poate să schimbe un pic imaginea noastră, a românilor, şi să ajute cazuri triste ale unor copii din România”, a spus Călin Goia, care a menționat imediat după anunţarea rezultatului că: „Beneficiarii cam­paniei noastre De la capăt sunt aceşti copii minunaţi; copiii sunt ziua de mâine”.

Aşa se face că Voltaj nu merge la Viena doar cu o melodie, ci şi cu un mesaj umanitar capabil să sensibilizeze Occidentul, care, după cum se ştie, are o imagine nu prea idilică despre români în general. „Vom merge în faţa europenilor  pentru a le cânta despre românii care muncesc de dimineaţă până noaptea şi fac sacrificii enorme pentru a asigura un trai decent copiilor lor, lăsaţi în ţară din cauză că nu au cum să îi ia cu ei acolo unde lucrează”, a mai spus Călin Goia. 

Voltaj, în componenţa actuală, înseamnă: Călin Goia – voce, Oliver Sterian – tobe, Valeriu Ionescu – bas, Gabi Constantin – chitară şi Adrian Cristescu – clape.

Locul al doilea a fost obţinut de Luminiţa Anghel, cu 18 puncte (10 puncte televot, 8 puncte juriu), iar pe a treia poziţie a fost Ovidiu Anton, cu 15 puncte (5 puncte televot, 10 puncte juriu). Următorii clasaţi au fost Blue Noise, cu 14 puncte (7 puncte televot, 7 puncte juriu), Tudor Turcu, cu 13 puncte (8 puncte televot, 5 puncte juriu), CEJ, cu 10 puncte (6 puncte televot, 4 puncte juriu), Lara Lee, cu 7 puncte (1 punct televot, 6 puncte juriu), Cristina Vasiu, cu 5 puncte (2 puncte televot, 3 puncte juriu), Aurelian Temişan feat. Alexa, cu 5 puncte (3 puncte televot, 2 puncte juriu), Super Trooper, cu 5 puncte (4 televot, 1 punct juriu), Rodica Aculova şi Băieţii, care nu au reuşit să cumuleze nici un punct.

Juriul de specialitate al selecţiei naţionale a fost compus din: Ovi, cel care a reprezentat de două ori Româ­nia la Eurovision Song Contest, compozitorii Mihai Pocorschi şi Viorel Gavrilă, managerul şi impresarul artistic Anca Lupeş şi jurnalistul Bogdan Honciuc. În timpul celor 30 de minute dedicate votării, Ruslana, invitata specială a evenimentului, a ridicat publicul în picioare cu hiturile care au făcut-o celebră. Nu a lipsit piesa „Wild Dances”, care i-a adus marele trofeu la Eurovision 2004.

Ea nu a fost, de altfel, singura invi­tată specială a serii. În deschi­derea spectacolului, Ovi a încălzit sala cu un recital de piese consacrate ale ediţiilor anterioare ale Eurovision Song Contest.   

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă