27.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Englezii cer liber de la stat luni, după finala Euro2020! Anunțul premierului Boris Johnson

Fanii englezi așteaptă cu nerăbdare marea finală de la Euro2020, unde Anglia și Italia se vor lupta pentru victoria mult dorită, pe stadionul Wembley, în Londra. Cum evenimentul sportiv este unul dintre cele mai importante de la Cupa Mondială din 1966, lucrătorii englezi speră ca autoritățile să fie ceva mai îngăduitoare, motiv pentru care restricțiile vor fi relaxate cu această ocazie. Astfel, guvernul a confirmat la începutul acestei săptămâni că legile de acordare a licențelor vor fi relaxate pentru a permite pub-urilor să rămână deschise până la ora 23.15 în cazul în care jocul va fi prelungit și penalități.

Ba mai mult, lucrătorii englezi au cerut ca ziua de luni să fie liberă în mod oficial, în cazul în care Anglia câștigă campionatul, pentru a putea petrece până la ore târzii. O petiție în acest sens a strâns în doar câteva ore peste 250.000 de semnături, dorind să se poată acorda o sărbătoare bancară suplimentară dacă echipa câștigă.

În ceea ce privește reacția premierului Marii Britanii, Boris Johnson, acesta este de părere că finala de la Euro2020, în care Anglia își va disputa victoria cu Italia, este un motiv de sărbătoare națională în cazul în care echipa va câștiga și speră ca șefii întreprinderilor să le acorde angajaților liber pentru ziua de luni. De asemenea, purtătorul de cuvânt al premierului Marii Britanii a declarat că orice cetățean englez își dorește victoria echipei, însă abia când aceasta se va întâmpla, se vor face și planuri pentru ziua de luni.

„Cred că ar fi o soartă tentantă; Să vedem ce se întâmplă.”, a declarat Boris Johnson.

Apelurile către un concediu special pentru ziua de luni au început să se intensifice încă de la primele ore ale dimineții, iar în scurt timp au fost adunate sute de mii de semnături pentru petiția înaintată pe site-ul web al Parlamentului.

„Duminica ora 20:00 este un moment dificil pentru familii să planifice să fie împreună pentru eveniment – știind că avem o zi suplimentară liberă a doua zi, ar ajuta în mod semnificativ acest lucru. Mai mult, ar trebui să fie sărbătorită o victorie istorică. S-ar aștepta ca echipa câștigătoare să defileze trofeul, iar o sărbătoare legală ar fi un moment perfect pentru a face acest lucru. De asemenea, englezii și-ar dori în mod natural să se bucure în continuare de victorie, oferind industriei de comerț cu amănuntul și agrement o oportunitate atât de necesară pentru a compensa veniturile pierdute.”, se arată în petiția oficială înaintată de englezi.

Ultima oră
Pe aceeași temă