22.4 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaEmmanuel Macron va merge în Ucraina dacă deplasarea ar putea fi utilă...

Emmanuel Macron va merge în Ucraina dacă deplasarea ar putea fi utilă pentru pace

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a declarat „pregătit”, luni seară, să efectueze o vizită în Ucraina, dar doar dacă deplasarea ar fi „utilă”, în contextul vizitelor efectuate în ultimele zile de mai mai mulţi lideri europeni.

„Eu sunt pregătit pentru orice, inclusiv pentru a merge la Kiev. Dar nu voi face acest lucru pentru o vizită la ambasadă, eu vreau să fiu util. Eu am făcut tot posibilul pentru a opri războiul şi îi protejez pe francezi de extinderea războiului. Dacă vom ajunge la reactivarea dialogului, atunci poate că o vizită ar fi utilă”, a declarat Emmanuel Macron, luni seară, la postul BFMTV, potrivit cotidianului Le Figaro, transmite stiri247.ro.

Macron vrea să meargă în Ucraina doar dacă deplasarea ar fi utilă pentru atingerea unui soluții de compromis pentru pace

În ultimele zile, la Kiev s-au deplasat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, şi premierul britanic, Boris Johnson. Karl Nehammer s-a deplasat, de asemenea, la Moscova, unde s-a întâlnit cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Emmanuel Macron este implicat activ în eforturile diplomatice, având frecvent conversaţii cu preşedinţii Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă