-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalEmmanuel Macron, critici la adresa lui Boris Johnson: „Un clovn”

Emmanuel Macron, critici la adresa lui Boris Johnson: „Un clovn”

Emmanuel Macron l-a criticat dur pe premierul Marii Britanii, Boris Johnson. Președintele Franței ar fi spus într-o conversație privată că oficialul britanic „face același circ fără elganță”, fiind „un clovn”.

O publicație franceză, Le Canard Enchaîné, a făcut publică o conversație privată, în care Emmanuel Macron i-a făcut o descriere dură premierului britanic Boris Johnson. Potrvit acesteia, președintele francez ar fi spus că Johnson este necioplit și nu poate purta o discuție serioasă cu el.

„Mereu același circ”, ar fi spus Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a transmis și un mesaj public, pe contul său de Twitter. Președintele a reacționat după ce Boris Johnson i-ar fi sugerat „să-și ia migranții înapoi”.

„Acum două zile am vorbit cu premierul Johnson la modul serios”, a declarat Macron într-o conferință de presă, după mesajul postat de acesta pe Twitter. „În ce mă privește, voi continua să mă țin de cuvânt, așa cum fac cu toate țările și cu toți liderii. Mă surprind însă unele metode de abordare, atunci când acestea nu sunt serioase. Nu comunicăm unii cu alții pe astfel de subiecte prin intermediul Twitter și prin intermediul unor scrisori pe care le dăm publicității în această manieră”, a declarat Macron în conferință.

Totuși, într-o discuție privată, Macron ar fi adăugat câteva descrieri dure la adresa lui Boris Johnson. Publicația franceză a susținut că liderul francez a spus că „BoJo vorbește cu mine deschis, totul decurge bine, discutăm ca doi oameni mari și apoi recurgem la gesturi lipsite de eleganță. Este mereu același circ”.

Ba mai mult, Macron ar mai fi spus că „e trist să vedem că o țară atât de importantă, cu care am putea face enorm de multe lucruri împreună, este condusă de un clovn”.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Au început să circule autobuzele în București! Anunțul lui Nicușor Dan

Au început să circule autobuzele și tramvaieie în București, este anunțul pe care l-a făcut primarul Capitalei, Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook....

Joe Biden, videoconferință cu mai mulți lideri europeni, pentru situația din Ucraina

Preşedintele american, Joe Biden, va avea o ''videoconferinţă securizată'' cu mai mulţi lideri europeni luni la ora 20:00 GMT pentru a discuta despre situaţia...

Falimentul City Insurance a dus la o creștere bruscă a polițelor RCA

Declanşarea procedurii pentru falimentul City Insurance, care a fost lider al pieței asigurărilor, a fost punctul critic al pieței, care a dus la o...
Ultima oră
Pe aceeași temă