19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalElevii se întorc la școală în Europa, în ciuda valului de Omicron

Elevii se întorc la școală în Europa, în ciuda valului de Omicron

Mulți elevi din Europa s-au întors luni la școală, în timp ce infecțiile cu COVID-19 au crescut în plin de val de Omicron.

În timp ce unii elevi și părinți erau fericiți să se întoarcă la școală, alții erau îngrijorați de coronavirus. În Germania, doar opt state s-au întors luni la școală, deoarece țara a raportat un număr tot mai mare de infecții. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat de 3 ori mai multe cazuri față de săptămâna trecută.

Elevii din Europa încep cursurile la școală

Eleva din clasa a VI-a, Lucia, a spus că a fost plăcut să se întoarcă la școală cu prietenii ei. Școala își testează elevii și personalul de trei ori pe săptămână și respectă regulile de igienă, potrivit profesoarei Luciei.

Elevii portughezi s-au întors la școală cu o săptămână mai târziu decât de obicei. Autoritățile au amânat data de începere a cursurilor față în față pentru a face față unei creșteri a cazurilor de COVID.

Potrivit presei locale din Italia, aproximativ una din trei clase va fi goală. Ceilalți elevi vor rămâne acasă pentru cursuri. Regulile actuale ale țării privind coronavirusul impun că, dacă există un caz pozitiv într-o clasă de liceu, elevii rămași vor continua să meargă la școală purtând măști FFP2. De asemenea, trebuie să prezinte dovada unui test negativ Covid.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Mesajul lui Ciucă de Ziua Marinei Române

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Marinei Române, că securitatea regiunii este vitală pentru securitatea noastră, iar conflictul din apropierea...

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...

Mesajul lui Ciucă de Ziua Marinei Române

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Marinei Române, că securitatea regiunii este vitală pentru securitatea noastră, iar conflictul din apropierea...
Ultima oră
Pe aceeași temă