3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalElevii din Marea Britanie vor fi învățați că și băieții pot avea...

Elevii din Marea Britanie vor fi învățați că și băieții pot avea menstruație

Recomandarea ca profesorii să introducă aceste aspecte în cursurile de educație sexuală a fost aprobată de consiliul local din Brighton & Hove.

Decizia a fost luată în condițiile în care un raport al consiliului arăta că: ” Băieții și bărbații transsexuali și persoanele non binare pot avea menstruație”, adăugând că ” menstruația trebuie inclusă în toate genurile”.

Ca urmare coșurile destinate special tampoanelor vor fi instalate în toate toaletele copiilor, potrivit aceluiași raport.

De asemenea, studenții și elevii transgender vor beneficia de un sprijin suplimentar din partea unei asistente, dacă este cazul. Raportul consiliului local mai recomandă ca limbajul și cursurile să prevadă că menstruația include toate genurile, culturile, credințele și orientările sexuale”. Spre exemplu, se vor folosi formule de genul ”fetele, femeile și alte persoane care au menstruație”.

Parlamentarul conservator David Davies a comentat pentru The Mail că este o ”nebunie” ca profesorii să le spună elevilor că băieții transgender pot avea menstruație. ”Subiectul este oricum unul dificil pentru copiii de vârsta asta. Să avansezi ideea că fetele care cred că sunt băieți au și ele menstruație va duce la o confuzie totală”, a mai completat el.

Guvernul consideră că școlile sunt libere să stabilească modul în care tratează la cursuri subiecte care țin de comunitatea LGBT.

Cele mai citite

Un bărbat din Arad, amendă pentru injurii aduse pe Facebook

Un bărbat din Arad a primit o amendă marți de 1.000 de lei de la jandarmi pentru injurii aduse pe rețeaua de socializare Facebook,...

Ziua Constituției nepromulgate: circul și falsul Republicii

A fost circ la ședința solemnă a Camerei Deputaților și Senatului, de Ziua Constituției, ținută cu ocazia aniversării a 30 de ani de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă