15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDovezile sugerează că Arabia Saudită este responsabilă pentru asasinarea lui Khashoggi

Dovezile sugerează că Arabia Saudită este responsabilă pentru asasinarea lui Khashoggi

Raportoarea specială a ONU privind execuţii sumare sau arbitrare, Agner Callamard, a declarat: ”Dovezile adunate în misiunea mea din Turcia arată, la prima impresie, că Khashoggi a fost victima unei crime brutale şi premeditate, plănuită şi executată de oficialii statului Arabiei Saudite”.

Oficialii saudiţi ”au subminat” şi întârziat eforturile Turciei de a investiga locul crimei, a adăugat ea.

Callamard, vorbind despre misiunea sa de o săptămână alături de trei experţi în Turcia, a afirmat că a avut acces la o parte din ”materialul audio perturbator” care arată momentul morţii lui Khashoggi.

Riadul a recunoscut, după declaraţii contradictorii cu privire la soarta lui Jamal Khashoggi, care a ”dispărut” la 2 octombrie în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, că jurnalistul a fost ucis şi că trupul i-a fost dezmembrat.

Arabia Saudită a trimis în faţa justiţiei 21 de saudiţi, iar împotriva a cinci dintre ei a cerut pedeapsa cu moartea, însă dezminte orice implicare a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, suspectat că a comandat asasinatul.

Turcia acuză, însă, că asasinatul a fost comandat de la ”cele mai înalte niveluri”.
De asemenea, serviciile secrete americane consideră că prinţul Mohammed a ordonat uciderea lui Khashoggi, un critic al guvernului de la Riad.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă