15.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Dovada vaccinării va fi cerută în restaurante, săli de spectacole și de sport în New York

Astfel, New York-ul devine primul oraș din Statele Unite ce creează un paşaport de vaccinare, relatează France Presse şi Reuters.

Acest dispozitiv, denumit ‘Key to NYC Pass’ („Cheia pentru permisul NYC”), „va necesita vaccinarea angajaţilor şi a clienţilor restaurantelor interioare, sălilor de sport şi de spectacole”, a explicat primarul în cadrul unui briefing de presă, precizând că ar trebui „cel puţin o doză” de vaccin, notează AFP.

„Dacă sunteţi vaccinat (…), aveţi cheia, puteţi deschide uşa. Dar dacă nu sunteţi vaccinat, din păcate nu veţi putea participa la o mulţime de activităţi”, a adăugat Bill de Blasio.

El a precizat că dispozitivul va fi lansat pe 16 august, dar primele verificări pentru aplicarea acestuia vor avea loc din 13 septembrie.

În New York, cel mai populat oraş al ţării cu peste 8 milioane de locuitori, 71,8% dintre adulţi au primit cel puţin o doză de vaccin, conform cifrelor primăriei. Unele zone, în mare parte comunităţi sărace şi de culoare, au rate mai mici de vaccinare.

SUA se confruntă cu o rată mare de îmbolnăviri, în special cu noua variantă Delta a coronavirusului.

Ultima oră
Pe aceeași temă