13 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Donald Trump, sancționat de Twitter pentru încălcarea drepturilor de autor

Videoclipul a dispărut din feed-ul Twitter al președintelui în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind înlocuit cu notificarea „acest material media a fost dezactivat ca răspuns la o reclamație al proprietarului dreptului de autor”. Twitter a eliminat un videoclip pe care, de fapt, Trump îl repostase, preluându-l de la directorul de socializare al Casei Albe, Dan Scavino, după ce acesta primise în prealabil un aviz privind drepturile digitale de copyright din partea Machine Shop Entertainment, compania de management deţinută de Linkin Park, potrivit unei notificări postate de baza de date Lumen.
„Răspundem la reclamațiile valabile privind drepturile de autor, trimise nouă de către un proprietar al acestor drepturi sau de reprezentanții autorizați ai acestora”, a explicat incidentulș un reprezentant Twitter, ulterior și trupa Linkin Park anunțând faptul că a emis un ordin de renunțare la difuzarea videoclipului și că nu l-a susținut pe Donald Trump. Casa Albă nu a răspuns niciunei solicitări de comentarii pe tema episodului.
Twitter a început să conteste postările președintelui american în luna mai și s-a confruntat public în mod repetat cu Donald Trump de la acea dată, ori din pricina variilor plângeri privind drepturile de autor ori din cauza încălcării politicilor companiei în materie de violență verbală și manifestări dicriminatorii rasiale ori etnice.
Pe 30 iunie, Twitter i-a șters președintelui SUA o postare cu o fotografie care îl înfățișa, tocmai din cauza unei plângeri înaintate de New York Times, al cărei fotograf surprinsese cadrul. De asemenea, compania a pus un tweet al președintelui în spatele unei etichete de avertizare, la sfârșitul lunii mai, conform căreia acesta ar fi încălcat politicile companiei atunci când a susținut că autoritățile Minneapolis vor fi dure în a răspunde la proteste pentru moartea lui George Floyd.

Ultima oră
Pe aceeași temă