19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump pledează împotriva rasismului

Donald Trump pledează împotriva rasismului

Inclusiv primarul localităţii a lipsit de la întrunire. 

“Vrem ca țara noastră să fie un loc unde fiecare copil, indiferent de originile lui, să poată crește fără frică, fără să cunoască ura și înconjurat de iubire, oportunități și speranță”, a declarat Trump, după ce a vizitat noul muzeu din Mississippi.

Anunțul participării lui Trump la inaugurare, la invitația guvernatorului Phil Bryant, a suscitat mai multe reacții critice, în primul rând din partea lui John Lewis, reprezentant al statului Georgia în Camera Reprezentanților și fost activist al mișcării pentru drepturile civice.

Potrivit lui John Lewis, prezența lui Donald Trump în Jackson “și poziția sa dăunătoare constituie o insultă la adresa persoanelor care sunt prezentate în acest muzeu al drepturilor civice”.

“Prezența lui Trump este de amuzament”, a declarat și primarul localității Jackson, Chokwe Antar Lumumba, potrivit căruia “Trump nu a dat dovadă de un angajament consecvent în favoarea ideilor promovate de mișcarea pentru drepturile civice”.

În perioada când mai exista încă segregație rasială, Jackson a fost unul dintre orașele emblematice ale mișcării pentru drepturile civice, marcată de o mișcare de nesupunere civilă, zeci de manifestații și marșuri de protest la începutul anilor 1960.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă