28.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Donald Trump începe tratamentul pe fondul unor semne de dificultăți de respirație

 

Ce înseamnă asta pentru alegeri și ce se întâmplă în continuare?

Donald Trump a început să fie tratat pentru simptomele Covid-19 după ce a fost transportat la spital ca „măsură de precauție” vineri seară.

Președintele are febră scăzută, congestie nazală și tuse, potrivit două surse apropiate domnului Trump.

Medicul de la Casa Albă, dr. Sean P. Conley, a spus că președintele „se descurcă foarte bine”, că nu are nevoie de oxigen suplimentar și că a primit o primă doză de Remdesivir, un medicament antiviral intravenos.

Președintele SUA și-a anunțat diagnosticul Covid-19 într-un tweet în primele ore ale zilei de vineri, în urma unui test pozitiv. Se presupune că a luat virusul de la Hope Hicks, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai săi.

Donald Trump, care împreună cu soția Melania a dat rezultate pozitive pentru Covid-19, a fost transportat la Centrul Medical Militar Național Walter Reed din Bethesda, Maryland, pentru „câteva zile”, a transmis secretarul său de presă.

 

 

„Cred că o duc foarte bine, dar ne vom asigura că lucrurile funcționează”, a spus Trump într-un videoclip de 18 secunde, filmat la Casa Albă cu puțin timp înainte de plecarea sa la spital.

„Prima doamnă se descurcă foarte bine”, a adăugat Trump.

Vineri seara, Donald Trump a mers fără ajutorul de la Casa Albă, cu un elicopter de așteptare înainte de a fi dus la spital.

Președintele a primit deja un tratament experimental cu anticorpi sintetici pentru Covid-19, a spus medicul său.

Ultima oră
Pe aceeași temă