15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump începe tratamentul pe fondul unor semne de dificultăți de respirație

Donald Trump începe tratamentul pe fondul unor semne de dificultăți de respirație

 

Ce înseamnă asta pentru alegeri și ce se întâmplă în continuare?

Donald Trump a început să fie tratat pentru simptomele Covid-19 după ce a fost transportat la spital ca „măsură de precauție” vineri seară.

Președintele are febră scăzută, congestie nazală și tuse, potrivit două surse apropiate domnului Trump.

Medicul de la Casa Albă, dr. Sean P. Conley, a spus că președintele „se descurcă foarte bine”, că nu are nevoie de oxigen suplimentar și că a primit o primă doză de Remdesivir, un medicament antiviral intravenos.

Președintele SUA și-a anunțat diagnosticul Covid-19 într-un tweet în primele ore ale zilei de vineri, în urma unui test pozitiv. Se presupune că a luat virusul de la Hope Hicks, unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai săi.

Donald Trump, care împreună cu soția Melania a dat rezultate pozitive pentru Covid-19, a fost transportat la Centrul Medical Militar Național Walter Reed din Bethesda, Maryland, pentru „câteva zile”, a transmis secretarul său de presă.

 

 

„Cred că o duc foarte bine, dar ne vom asigura că lucrurile funcționează”, a spus Trump într-un videoclip de 18 secunde, filmat la Casa Albă cu puțin timp înainte de plecarea sa la spital.

„Prima doamnă se descurcă foarte bine”, a adăugat Trump.

Vineri seara, Donald Trump a mers fără ajutorul de la Casa Albă, cu un elicopter de așteptare înainte de a fi dus la spital.

Președintele a primit deja un tratament experimental cu anticorpi sintetici pentru Covid-19, a spus medicul său.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă