20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump, în campanie: ,,Îi ador pe imigranţi''

Donald Trump, în campanie: ,,Îi ador pe imigranţi”

Acuzat de la începutul discuţiei de către jurnalistul care îi lua interviul că este ”foarte dur cu imigranţii”, preşedintele american l-a întrerupt imediat: ”Vreţi să spuneţi ‘imigranţii ilegali’, deoarece am fost foarte bun cu imigranţii”.

”Îi ador pe imigranţi. Această ţară se bazează pe imigranţi”, a insistat Trump, spunând chiar că vrea mai mulţi imigranţi, pentru a ocupa numeroasele locuri de muncă din industrie pe care el susţine că le-a readus în SUA de la alegerea sa în funcţie în 2016.

În cadrul primului său interviu la o televiziune hispanofonă, Trump a subliniat că rata şomajului în rândul hispanicilor n-a fost niciodată atât de scăzută în istoria ţării şi că popularitatea sa în rândul lor a crescut cu 17%.

Motivul? ”Pentru că sunt dur la frontieră. Hispanicii vor fermitate la frontieră”, a declarat miliardarul. ”Ei nu vor oameni care vin să le ia locurile de muncă. Ei nu vor să vină infractori, deoarece ei înţeleg frontiera mai bine decât oricine altcineva”, a declarat Trump.

Întrebat despre una dintre postările sale pe Twitter de la începutul săptămânii, în care el promitea că va expulza ”milioane de străini ilegali”, Trump a răspuns că ”mulţi dintre ei” nu sunt neapărat originari din America Latină, ci şi din ”China şi alte locuri din lume pe care nici nu ni le putem imagina”.

Salutând eforturile întreprinse în ultimul timp de către Mexic pentru oprirea imigraţiei clandestine cu destinaţia SUA, Trump estimează că fermitatea sa faţă de Cuba şi Venezuela îi va asigura în 2020 simpatia electoratului hispanic. ”Ne vom ocupa de Cuba cum trebuie, nu la modul cum a făcut Obama, care a fost un dezastru”.

AFP precizează că vicepreşedintele american Mike Pence va merge marţi în Miami, unde trăiesc numeroase persoane de origine cubaneză, pentru a lansa un grup de sprijin al comunităţii hispanice faţă de preşedinte: ”Latinos for Trump”.

Donald Trump şi-a lansat oficial marţi campania pentru alegerile prezidenţiale din 2020 în Florida, statul-cheie al alegerilor americane în care votul hispanic are o importanţă crucială.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă