13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalDonald Trump contra-atacă „Mitch este o gloabă politică dură, tristă și nezâmbitoare”

Donald Trump contra-atacă „Mitch este o gloabă politică dură, tristă și nezâmbitoare”

Fostul președinte Trump a emis o declarație pentru presă în semn de protest și adresată senatorului Republican, Mitch McConnell (R-KY), numindu-l un politician „business as usual”, cu „politici de status quo” și „o gloabă politică dură, tristă și fără zâmbet”.
 
Trump a spus:
 
Partidul republican nu va mai putea fi niciodată respectat sau puternic, cu „lideri” politici precum senatorul Mitch McConnell la conducere. Dedicația lui McConnell pentru afaceri ca de obicei, politicile de status quo, împreună cu lipsa sa de înțelegere politică, înțelepciune, îndemânare și personalitate, l-au condus rapid de la liderul majorității la liderul minorităților și se va înrăutăți. A spus Trump marți.

„Acolo unde este necesar și adecvat, voi susține rivalii primari care susțin Making America Great Again (n.r. M.A.G.A.) și politica noastră de America First (n.r. America pe primul loc)”.
 
Trump a atacat-o și pe soția lui McConnell, Elaine Chao, care a fost secretara sa de transport, dar care a demisionat după revolta din 6 ianuarie de la Capitoliu. El a spus: „McConnell nu are credibilitate în legătură cu China din cauza câștigurilor substanțiale ale familiei sale pe filiera China.”
 
Fostul președinte l-a acuzat pe McConnell că este responsabil pentru pierderile din Senat ale GOP din Georgia, pentru că nu a susținut cererea lui Trump de a crește veniturile la 2.000 de dolari:
 

 ”A fost un dezastru electoral complet în Georgia ca și în alte state cheie. McConnell nu a făcut nimic și nu va face niciodată ceea ce trebuie făcut pentru a asigura un sistem electoral corect și just în viitor. ”El nu are ceea ce este necesar, nu a avut niciodată și niciodată nu va avea.”
 
Fostul președinte a reiterat că „a primit cele mai multe voturi ale oricărui președinte în exercițiu din istorie, aproape 75.000.000” și a concluzionat cu :„Acesta este un moment important pentru țara noastră și nu putem lăsa să treacă folosind „lideri ”de categoria a treia pentru a ne dicta viitorul!”
 
Declarația rară a lui Trump vine după ce McConnell a scris luni seară o opinie în Wall Street Journal despre gândirea sa cu privire la  evenimentele din 6 ianuarie dar și din timpul procesului de punere sub acuzare. Editorialul lui McConnel intitulat ,,Constituția a revendicat achitarea și nu Trump” l-a acuzat pe fostul președinte ca fiind responsabilul moral al asaltului asupra Capitolului din 6 ianuarie 2021.

 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă