11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Donald Trump contra-atacă „Mitch este o gloabă politică dură, tristă și nezâmbitoare”

Fostul președinte Trump a emis o declarație pentru presă în semn de protest și adresată senatorului Republican, Mitch McConnell (R-KY), numindu-l un politician „business as usual”, cu „politici de status quo” și „o gloabă politică dură, tristă și fără zâmbet”.
 
Trump a spus:
 
Partidul republican nu va mai putea fi niciodată respectat sau puternic, cu „lideri” politici precum senatorul Mitch McConnell la conducere. Dedicația lui McConnell pentru afaceri ca de obicei, politicile de status quo, împreună cu lipsa sa de înțelegere politică, înțelepciune, îndemânare și personalitate, l-au condus rapid de la liderul majorității la liderul minorităților și se va înrăutăți. A spus Trump marți.

„Acolo unde este necesar și adecvat, voi susține rivalii primari care susțin Making America Great Again (n.r. M.A.G.A.) și politica noastră de America First (n.r. America pe primul loc)”.
 
Trump a atacat-o și pe soția lui McConnell, Elaine Chao, care a fost secretara sa de transport, dar care a demisionat după revolta din 6 ianuarie de la Capitoliu. El a spus: „McConnell nu are credibilitate în legătură cu China din cauza câștigurilor substanțiale ale familiei sale pe filiera China.”
 
Fostul președinte l-a acuzat pe McConnell că este responsabil pentru pierderile din Senat ale GOP din Georgia, pentru că nu a susținut cererea lui Trump de a crește veniturile la 2.000 de dolari:
 

 ”A fost un dezastru electoral complet în Georgia ca și în alte state cheie. McConnell nu a făcut nimic și nu va face niciodată ceea ce trebuie făcut pentru a asigura un sistem electoral corect și just în viitor. ”El nu are ceea ce este necesar, nu a avut niciodată și niciodată nu va avea.”
 
Fostul președinte a reiterat că „a primit cele mai multe voturi ale oricărui președinte în exercițiu din istorie, aproape 75.000.000” și a concluzionat cu :„Acesta este un moment important pentru țara noastră și nu putem lăsa să treacă folosind „lideri ”de categoria a treia pentru a ne dicta viitorul!”
 
Declarația rară a lui Trump vine după ce McConnell a scris luni seară o opinie în Wall Street Journal despre gândirea sa cu privire la  evenimentele din 6 ianuarie dar și din timpul procesului de punere sub acuzare. Editorialul lui McConnel intitulat ,,Constituția a revendicat achitarea și nu Trump” l-a acuzat pe fostul președinte ca fiind responsabilul moral al asaltului asupra Capitolului din 6 ianuarie 2021.

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă