11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Doi angajaţi ai băncii centrale din Venezuela au fost arestaţi după ce s-au întâlnit cu Juan Guaido

Avocatul, Alonso Medina Ra, a declarat că cei doi – Deny Albujar şi Manuel Alberto Guisseppe – au participat recent la proteste în care cereau condiţii mai bune de muncă.

Conform lui Roa, ei nu au apărut încă în faţa unui tribunal şi nu se ştie de ce sunt acuzaţi.

Preşedintele Nicolas Maduro încearcă să reducă la tăcere opoziţia el luptându-se pentru putere de mai bine de trei luni cu Guaido, cel care este şi preşedintele parlamentului.

Guaido a fost recunoscut drept liderul legitim al Venezuelei de peste 50 de naţiuni, care sunt de acord cu afirmaţia lui conform căreia alegerile câştigate de Maduro în mai 2018 au fost ilegitime. Maduro, un socialist, argumentează că Guaido este o marionetă a SUA care încearcă să îl înlăture de la putere printr-o lovitură de stat.

Atât Albujar cât şi Guiseppe au fost prezenţi la o întâlnire publică de luni pe care Guaido a organizat-o la parlament cu câţiva zeci de angajaţi ai statului, conform sursei. Guaido a discutat cu privire la  o lege care ar îmbunătăţi condiţiile de lucru ale angajaţilor din noul guvern după ce Maduro va fi înlăturat de la putere. Ceilalţi participanţi nu au fost arestaţi.

„Ce încearcă să facă dictatura prin răpirea angajaţilor la stat care se întâlnesc cu noi pentru a-şi recupera ţara? Nu vor reuşi să oprească acest proces de neoprit pentru a elibera Venezuela”, a scris Guaido pe Twitter.

Ultima oră
Pe aceeași temă