31 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaDmytro Kuleba spune că ororile de la Bucea sunt „doar vârful...

Dmytro Kuleba spune că ororile de la Bucea sunt „doar vârful icebergului”

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că ororile văzute la Bucea, care se află la 30 de kilometri nord-vest de Kiev, au fost „doar vârful icebergului”, în timpul unei conferințe de presă susținute luni la Varșovia cu ministrul polonez de externe, Liz Truss.

„Ucraina a câștigat bătălia pentru Kiev, dar războiul continuă. Ne pregătim pentru noua ofensivă pe scară largă a Rusiei în estul Ucrainei. Ei vor încerca să captureze mai multe teritorii în regiunile regiunilor Donețk și Luhansk. Vor încerca să se înfigă și să se deplaseze în regiunea Kherson, vor încerca să captureze Mariupol”, a declarat Dmytro Kuleba, potrivit Sky News.

Kuleba a mai spus că situații precum cea de la Bucea vor fi descoperite și în alte zone în care au avut loc lupte, conform epicnews.ro.

Kuleba afirmă despre ororile de la Bucea că oricând pot fi descoperite și altele mai grave, mai ales la Mariupol

„ Ceea ce ați văzut, ororile pe care le-am văzut la Bucea, sunt doar vârful icebergului tuturor crimelor comise până acum de armata rusă în Ucraina. Și pot să vă spun fără exagerare și cu mare durere că situația din Mariupol este mult mai gravă în comparație cu ceea ce am văzut la Bucea și în alte orașe, precum și în orașele și satele din apropierea Kievului. Ororile de la Bucea, Mariupol și din alte locuri cer sancțiuni serioase din partea G7 și UE”, a adăugat Kuleba.

În timpul conferinței de presă, Liz Truss a cerut ca Rusia să fie suspendată din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului și a spus că nu ar trebui să existe „nicio discuție” despre eliminarea sancțiunilor impuse Rusiei în timp ce trupele sale rămân în Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:22

VIDEO: Pompieri din toată Europa luptă împotriva incendiilor din Franța

Vineri, 12 august, pompierii din întreaga Europă au sărit în ajutorul Franței pentru a lupta împotriva unui incendiu de vegetație de proporții, în timp...
00:01:03

VIDEO: Parcurile europene se transformă în câmpii uscate – Seceta a pus stăpânire pe ele

Condițiile de secetă au transformat unele dintre cele mai faimoase parcuri urbane din Europa în câmpii uscate, cu iarbă decolorată și vegetație uscată, care...

Congresul american a adoptat definitiv planul masiv de investiții pentru climă și sănătate al lui Biden

Congresul american a adoptat definitiv planul masiv de investiţii pentru climă şi sănătate al lui Joe Biden, o victorie politică semnificativă pentru preşedintele american...
Ultima oră
Pe aceeași temă