10.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Dina Powell nu mai este interesată de postul de ambasador al SUA la Naţiunile Unite

Dina Powell, fost adjunct al consilierului pentru securitate naţională, fusese văzută drept o favorită a Casei Albe pentru postul de ambasador al SUA la ONU. Nikki Haley a anunţat marţi că va renunţa la această funcţie până la finalul anului, demisie acceptată de preşedintele Trump.

Mamă a doi copii de vârste mici, Powell a luat în calcul faptul că noua funcţie ar fi presupus călătorii dese, deşi apropiaţi de-ai săi au spus că ea a luat în considerare serios o potenţială ofertă.

Deşi Dina Powell a discutat despre acest subiect cu preşedintele Trump în această săptămână, ei nu i s-a făcut nicio ofertă oficială.

Powell a revenit în februarie la Goldman Sachs după aproape un an în administraţia Trump. Ea a lucrat în subordinea fostului consilier pentru securitate naţională, generalul H.R.McMaster. În perioada respectivă, ea s-a împrietenit cu Ivanka, fiica preşedintelui Donald Trump, şi cu ginerele acestuia, Jared Kushner.

În timpul întrevederii avute marţi cu Nikki Haley în Biroul Oval, Donald Trump a indicat că va numi viitorul ambasador al Statelor Unite la ONU în termen de două sau trei săptămâni.

Nikki Haley este cel mai recent nume dintr-o lungă listă de membri ai administraţiei Trump ce renunţă la funcţie, printre care fostul secretar de stat Rex Tillerson, care a fost destituit în luna martie. Anterior în cursul acestui an, Haley (46 de ani) declara pentru Reuters: ”În fiecare zi simt că îmi pun o armură pe mine” pentru a proteja interesele SUA la ONU.

Ultima oră
Pe aceeași temă