14.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Detalii horror! Jamal Khashoggi a fost tranșat când era în viață

Anchetatorii turci au identificat alți patru apropiați ai prințului moștenitor saudit Mohamed bin Salman (MbS) ca fiind suspectați de a fi prezenți la Consulatul din Istanbul în timpul dispariției lui Jamal Khashoggi, pe 2 octombrie.

Cei patru au fost descriși ca fiind însoțitori permanenți ai prințului în călătoriile sale, posibil gărzi de corp. Medicul legist suspectat că a participat la crimă a fost identificat ca fiind o persoană cu funcție de conducere în cadrul Ministerului de Interne din Arabia Saudită, făcând parte din elita medicală saudită.

Aceștia erau printre cei 15 ofițeri din Arabia Saudită despre care Turcia a afirmat că au ajuns la consulat în timp ce Jamal Khashoggi era acolo și au fost văzuți plecând din țară câteva ore mai târziu.

Regele Salman al Arabiei Saudite a preluat „afacerea” pentru a minimaliza consecințele, discutând personal cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și cu cel american, Donald Trump. „Înțelegerea” asupra „incidentului” nu pare să reușească să-l salveze pe MbS, presa turcă fiind inundată de detalii horror din timpul torturării, uciderii și tranșării jurnalistului disident.

Prințul Coroanei l-a asigurat pe președintele Donald Trump că nu știe ce s-a întâmplat cu Jamal Khashoggi și că a comandat o anchetă extinsă, însă în ancheta Turciei apar numai personaje din anturajul său, care par să fi executat o comandă șocantă! Este posibil ca regele Salman să ia decizia de a desemna alt prinț al Coroanei.

 

Medicul legist îl tranșa de viu, ascultând muzică

Presa turcă, Middle East Eye, Al-Jazeera dau detalii atroce despre ce s-a întâmplat în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Jamal Khashoggi ar fi fost torturat, fiindu-i tăiate întâi degetele, apoi i s-a injectat o substanță care l-a lăsat în imposibilitate să se miște și să țipe, fiind tranșat de viu!  

Cotidianul Yeni Safak precizează că vocea consulului saudit Mohannad Utayby se aude pe înregistrarea așa-zisului interogatoriu, spunând că lucrurile ar trebui să se desfășoare în altă parte pentru că s-ar putea să aibă probleme. El a fost avertizat să tacă dacă vrea să se mai întoarcă în Arabia Saudită. În prezent, consulul se află în Arabia Saudită.

Potrivit Middle East Eye și Al-Jazeera, care citează oficiali turci care au ascultat înregistrarea ultimelor momente de viață ale jurnalistului saudit, Jamal Khashoggi ar fost ucis și tranșat în șapte minute. 

El ar fi fost scos din biroul consulului general și dus într-o cameră alăturată, legat de masă și torturat. Țipetele acestuia, auzite de martori, au încetat în momentul în care a fost injectat cu o substanță.

Medicul legist, identificat drept Salah al-Tubaigy, care a ocupat posturi de înalt responsabil în cadrul Ministerului de Interne saudit şi în sectorul medical saudit, ar fi fost cel care s-a ocupat de tranșarea jurnalistului. Potrivit surselor, el a început să-l taie în bucăți când era încă în viață, timp în care ar fi ascultat muzică, sfătuindu-i pe cei din încăpere să facă același lucru. 

După asemenea dezvăluiri, raportul turco-saudit, ce trebuie convenit între regele Salman și președintele Erdogan, nu se mai poate baza pe concluzia că ar fi fost doar o operațiune „fără autorizaţie” şi că „persoanele implicate vor fi trase la răspundere”. Se cere „capul” prințului Coroanei!   

Ultima oră
Pe aceeași temă