8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalDemocraţiii cer informaţii bancare, inclusiv Deutsche Bank, legate de Trump

Democraţiii cer informaţii bancare, inclusiv Deutsche Bank, legate de Trump

Obiectul acestor investigaţii este, însă acelaşi – amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016, în care Trump a obţinut o victorie.

Democraţii deţin majoritatea în Camera Inferioară a Congresului, ceea ce le dă puterea să ancheteze şi să ceară date confidenţiale.

Două comisii din cadrul Camerei Reprezentanţilor, ale Informaţiilor şi Afacerilor Financiare, anchetează cu privire la aceste probleme şi la finanţele preşedintelui republican.

În cadrul anchetei sale cu privire la ”acuzaţii privind o posibilă influenţă străină în procesul politic american, Comisia Informaţiilor (…) a trimis somaţii mai multor instituşii financiare (…), inclusiv o somaţie cu caracter neconstrângător Deutsche Bank, care cooperează”, a anunţat marţi, într-un comunicat transmis AFP, preşedintele comisiei Adam Schiff.

Preşedinta Comisiei Afacerilor Financiare Maxine Waters a precizat că aceasta anchetează vizează legături financiare ale lui Trump, fără să facă alte precizări.

”Folosirea potenţială a sistemului financiar american în scopuri ilicite este foarte îngrijorătoare. Comisia Afacerilor Financiare studiază aceste probleme, inclusiv pe toate cele care-l pot implică pe preşedinte şi pe asociaţii săi, cât mai meticulos posibil, conform prerogativelor sale de control”, a declarat ea, citată într-un comunicat.

”Deutsche Bank este angajată într-un dialog productiv” cu cele două comisii, a declarat o purtătoare de cuvânt a băncii germane.

”Noi rămânem angajaţi să furnizăm informaţii ertinente tuturor anchetelor autorizate, conform obligaţiilor noastre legale”, a adăugat ea.

Aceste cereri au loc în contextul în care raportul întocmit de către procurorul special Robert Mueller cu privire la o presupusă complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump urmează să fie făcut public joi.

Secretarul american al Justiţiei William Barr a trimis la 24 martie Congresului o scrisoare de patru pagini în care rezumă raportul Mueller, potrivit căreia acesta a conchis că nu există probe care să arate o înţelegere între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia în alegerile din 2016.

Deutsche Bank este una dintre singurele mari bănci occidentale care a continuat să împrumute bani imperiului lui Donald Trump după falimentarea mai multor cazinouri, în anii ’90, care a condus la creanţe evaluate, în prezent, la 330 de milioane de dolari.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă