11.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Decizie radicală a Ryanair. De ce nu mai zboară în Irlanda de Nord

Ryanair şi-a retras cursele de pe aeroporturile din Belfast, după ce cu ceva timp mai înainte a renunţat la aeroportul din Derry. Compania aeriană a blamat taxele guvernamentale pentru această decizie.

Ryanair va opri toate zborurile către aeroporturile din Belfast, după ce cu puţin timp în urmă a încheiat cursele către aeroportul din Derry. Decizia companiei de a se retrage este o nouă lovitură dată conectivităţii dintre Irlanda de Nord şi restul Europei.

Compania aeriană a blamat taxele guvernamentale mult prea mari şi absenţa oricăror stimulente post recuperare pandemie.

„Din cauza refuzului guvernului britanic de a suspenda sau reduce taxa de pasageri precum şi lipsa unor stimulente de recuperare post pandemie vom sista cursele către ambele aeroporturi din Belfast. Vom reloca zborurile către aeroporturi cu costuri mai mici din alte ţări sau din Regat”, au declarat oficialii Ryanair într-un comunicat.

Decizia vine într-un moment dificil pentru industria aeriană şi subliniază fragilitatea conexiunilor internaţionale cu Irlanda de Nord, atunci când încearcă să creeze investiţii străine în peisajul de afaceri post-Brexit.

Ultima oră
Pe aceeași temă