12.3 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Decizie istorică luată de Donald Trump în criza Covid-19

Criza promovată de pandemia de Covid-19 l-a convins pe Donald Trump că purtarea măștii de protecție a nasului și a gurii nu este doar un moft al specialiștilor în epidemiologie ci o obligație în contextul luptei împotriva răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Pentru prima dată de la declanșarea pandemiei, Donald Trump s-a afișat în public purtând o mască de protecție. Aflat într-o inspecție la unitatea medicală militară în afara capitalei Washington, președintele american avea jumătatea inferioară a feței acoperită de o mască bleumarin încrustată cu un sigiliu prezidențial gofrat în aur.

„Cred că atunci când te afli într-un spital, în special în acel cadru special, când vorbești cu mulți soldați, oameni care, în unele cazuri, tocmai au coborât de pe masa de operație, cred că este un lucru minunat să porți o mască.”, și-a explicat gestul Donald Trump, citat de Reuters.

Până acum, președintele SUA a refuzat să poarte mască de protecție și nici nu i-a îndemnat pe americani să o facă, generând ample critici atât în rândul adversarilor politici cât și a cetățenilor a căror viață a fost complet dată peste cap de pandemia de coronavirus. În topul negru al îmbolnăvirilor și deceselor provocate de Covid-19, SUA conduce la nivel mondial cu un nedorit bilanț: 3,25 bolnavi și 134.814 morți.

Ultima oră
Pe aceeași temă