24.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Danemarca relaxează restricțiile

În timp ce țări precum Israel sau Thailanda nu mai fac față virusului COVID-19, Danemarca relaxează o serie de restricții. Autoritățile elimină imita de capacitate pentru transportul public, precum şi obligaţia pentru elevi şi studenţi de a se testa de două ori pe săptămână.

Accesul în spaţiile de cultură, aşa cum sunt teatrele şi cinematografele cu capacitatea mai mică de 500 de spectatori, precum şi muzeele, parcurile de distracţii şi parcurile zoologice, nu mai este condiţionat de prezentarea dovezii de vaccinare sau a unui test negativ.

De asemenea, nu mai este nevoie de prezentarea dovezii de vaccinare sau a unui test negativ pentru accesul în facilităţi sportive. Suporterii echipelor de fotbal care joacă în deplasare pot asista la meciuri de pe stadioane.

O altă serie de relaxări este anunţată pentru data de 1 septembrie. Conform autorităţilor daneze, de la începutul lunii viitoare vor fi ridicate restricţiile care au paralizat viaţa de noapte – alcoolul va putea fi vândut din nou pe timpul nopţii, iar cluburile şi discotecile se redeschid. Certificatele de vaccinare şi testele negative nu vor mai fi necesare pentru accesul în restaurante, la festivaluri sau în centre şi facilităţi de întreţinere corporală.

Începând de la 1 octombrie urmează să se renunţe complet la permisele sanitare.

Ultima oră
Pe aceeași temă