5.9 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalCutremur puternic în Peru - Cel puțin 40 de răniți

Cutremur puternic în Peru – Cel puțin 40 de răniți

S-a produs un puternic cutremur în Peru unde cel puțin 40 de persoane au fost rănite. Cutremurul a avut magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter.

Trei persoane, între care o femeie însărcinată, au fost grav rănite în urma prăbuşirii unor ziduri, a anunţat spitalul din oraşul Sullana, iar alţi 10 s-au ales cu fracturi.

Seismul a fost înregistrat la ora 12:10 p.m. (17:10 GMT), iar epicentrul său a fost localizat la 12 kilometri vest de oraşul Sullana, nu departe de graniţa cu Ecuadorul, la o adâncime de 36 km, potrivit Institutului Naţional de Geofizică.

Agenţia de apărare civilă a anunţat că 187 de case au fost avariate, iar şase nu mai pot fi locuite.

Cutremurul a fost simţit în întreaga regiune şi în ţara vecină, Ecuador.

Potrivit postului de radio RPP, seismul a provocat daune la faţada catedralei din capitala de provincie Piura.

În districtul Colan de pe coasta Pacificului s-au înregistrat alunecări de teren.

Preşedintele peruan Pedro Castillo a părăsit parada militară care se desfăşura în capitala Lima pentru marcarea a 200 de ani de la Declaraţia de Independenţă a ţării şi s-a deplasat la Piura, potrivit biroului său de presă.

Peru, care se află pe Cercul de Foc al Pacificului, se confruntă în fiecare an cu aproximativ 100 de cutremure perceptibile de către om.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Simona Halep o face praf pe Wozniacki: „Ar trebui să citească decizia mai bine. Şi dacă nu o înţelege, să i se traducă”

Simona Halep a revenit în România după ce săptămâna trecută a participat la turneul WTA de la Miami, primul de după ridicarea suspendării în...

150 de tineri pot face internship la Guvern

Programul Oficial de Internship al Guvernului României va continua și în acest an, 150 de stagiari având șansa de a activa în instituțiile administrației...

Rusia a arestat patru cetățeni din Tadjikistan care ar fi comis atacul de la Moscova. Toți au urme de violență, unul a fost adus...

Patru bărbați din Tadjikistan au fost aduși în fața unui tribunal din Moscova, fiind acuzați că au comis atacul terorist de vineri, soldat cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă