27.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Cum vânează americanii miliții pro-iraniene în Siria și Irak

Au fost lovite „instalații operaționale și de depozitare a armelor”, ca răspuns la atacurile cu drone ale miliției asupra forțelor americane, se arată într-un comunicat.

„Președintele Biden a spus clar că va acționa pentru a proteja personalul SUA”, a spus Pentagonul.

Aceasta este a doua rundă de atacuri aeriene pe care Joe Biden a autorizat-o împotriva milițiilor susținute de Iran de la preluarea mandatului.

Forțele SUA cu sediul în Irak au fost lovite de mai multe ori în ultimele luni de atacuri cu drone. Iranul a negat orice implicare.

Aproximativ 2.500 de soldați americani au sediul în țară, ca parte a unei coaliții internaționale care luptă împotriva grupului Stat Islamic.

Potrivit Pentagonului, atacurile aeriene au atins două ținte în Siria și una în Irak.

SUA vorbesc de autoapărare în declarație, de „acțiuni necesare, adecvate și deliberate menite să limiteze riscul escaladării – dar și să transmită un mesaj de descurajare clar și lipsit de ambiguitate”.

Pentagonul nu a spus dacă cineva a fost ucis sau rănit în urma atacurilor. Dar, potrivit agenției de știri AFP, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un grup de monitorizare din Marea Britanie, a declarat că cinci luptători ai milițiilor au fost uciși și încă câțiva răniți în Siria „într-un atac al avioanelor de război americane”.

Agenția siriană Sana a raportat că un copil a murit și cel puțin alte trei persoane au fost rănite, a anunțat AFP.

Ultima oră
Pe aceeași temă