19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCum au cedat Democrații în procesul din Senat în care Trump a...

Cum au cedat Democrații în procesul din Senat în care Trump a fost achitat – DIN NOU!

Trump a fost găsit nevinovat de incitarea unei insurecții într-un vot de 57 la 43, tot sâmbătă, 13 februarie 2021.

Managerii democrați au atras critici dure după schimbarea de poziție în chestiunea chemării martorilor în Senat, în procesul destituirii fostului președinte Donald Trump.

Criticii au spus că democrații „au cedat” după ce au primit aprobarea ca un comunicat de presă al reprezentantului Republicanilor Jaime Herrera Beutler, R-Wash să fie inclus în dosar. După ce inițial se ceruse eliminarea – o mișcare care ar fi putut prelungi procesul de destituire cu săptămâni întregi.
 
Beutler ar fi declarat că Trump a susținut revolta de la Capitoliu, din 6 ianuarie, dezvăluind o conversație cu liderul minorității din Casă, Kevin McCarthy, R-Calif.
 
„Când McCarthy l-a sunat în cele din urmă pe președinte pe 6 ianuarie și i-a cerut să oprească public și în forță revolta, președintele a repetat inițial falsitatea că Antifa a atacat Capitoliul. McCarthy a respins acest lucru și i-a spus președintelui că aceștia sunt susținătorii lui Trump. ,”  se menționează în declarația lui Beutler. „Atunci, potrivit lui McCarthy, președintele a spus: “Ei bine, Kevin, cred că acești oameni sunt mai supărați decât tine pe aceste alegeri ”.
 
Decizia de a o chema ca martor pe Beutler a urmat sugestiilor din partea mai multor democrați ai Senatului că ar fi înțelept să cheme martori cu cunoștințe despre acțiunile lui Trump din 6 ianuarie.
 
Senatorul Sheldon Whitehouse, DR.I., a declarat vineri seară că „o modalitate de a clarifica” confuzia cu privire la ceea ce știa Trump pe 6 ianuarie, ar fi „să ne folosim de proces pentru a-i chema pe McCarthy și Tuberville sub jurământ și să obținem fapte. Cereți Serviciului Secret să depună pentru revizuire comunicările din Casa Albă cu privire la siguranța vicepreședintelui Pence în timpul asediului. “
 
Senatorul Ed Markey, D-Mass., a mai spus că „Directorii Camerei ar trebui să ceară audierea martorilor, inclusiv a oricărei persoane care a comunicat cu Donald Trump sau a avut cunoștințe directe despre acțiunile și starea sa de spirit în timp ce se afla la Casa Albă după ce Capitoliul a fost asaltat și în timp ce tentativa de lovitură de stat era în desfășurare “.
 
Toți cei 50 de democrați ai Senatului și cinci republicani au votat inițial pentru a permite audierea martorilor înainte ca managerii de destituire să revină asupra deciziei câteva ore mai târziu.
 
Martorii citați ar fi putut prelungi procesul cu săptămâni și ar fi permis avocaților apărării, ai lui Trump, să cheme mai mulți martori proprii. Depozițiile martorilor ar fi avut loc în afara scenei, permițând astfel democraților să continue să lucreze între timp și la agenda președintelui Biden. Dar Politico a raportat că managerii Camerei au fost supuși presiunii democraților din Senat pentru a-și retrage planul cu privire la Beutler.
 
Raskin a abordat decizia de a face un pas înapoi după apelul de excludere a depoziție lui Beutler atunci când Senatul s-a reunit după solicitarea sa inițială.
 
“Am prezentat acest caz cât de agresiv am putut conform legii și în lumina faptelor … Am primit de la avocații președintelui exact ceea ce ne doream, care a fost introducerea în probatoriu a mărturiei colegei noastre, Congresswoman Beutler”, a spus el.  “Și am reușit să o citesc în fața întregii țări și a devenit o parte importantă a acuzării noastre”.
 
El a adăugat: “Am fi putut avea 500 de martori și nu ar fi putut depăși tipurile de argumente susținute de Mitch McConnell și de alți republicani care își atârnau pălăria pe afirmația că era cumva neconstituțional să judecăm un fost președinte”. Managerul de acuzare Del. Stacey Plaskett, D-V.I., a spus că, și dacă managerii Camerei ar fi făcut acea muncă, nu ar fi schimbat rezultatul procesului.
 
 
Alegerea de a nu aduce nicio mărturie pentru procesul Senatului a însemnat că nu au fost audiați martori sau mărturii luate nici de Cameră, nici de Senat în timpul acestui proces de punere sub acuzare. Managerii Camerei și-au bazat cazul în mare parte pe rapoarte de presă. Acest lucru a fost în contrast puternic cu primul proces de destituire al lui Trump, în care Casa a organizat săptămâni de depoziții și audieri cu martori la prima mână.
Totuși, managerii Casei, de destituir,  au fost dur criticați pentru inversarea poziției lor.
 
“Este atât de slab”, a spus Meena Harris, nepoata vicepreședintelui Kamala Harris. „Făceți-ne favoarea de a nu vă arăta îngroziți când va candida din nou în 2024”.
 
Cea de-a doua destituire a lui Trump a fost stimulată de revolta din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA. Democrații au acuzat că el poartă responsabilitatea fundamentală pentru mulțimea care a asaltat Capitoliul și a forțat sute de parlamentari și pe fostul vicepreședinte să se ascundă în timp ce scanda „spânzură-l pe Mike Pence”, printre altele.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă