26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUnde s-ar putea purta negocierile dintre Ucraina și Rusia pentru încetarea războiului

Unde s-ar putea purta negocierile dintre Ucraina și Rusia pentru încetarea războiului

Volodimir Zelenki și Vladimir Putin nu cad de acord privind locul unde ar putea fi purtate negocierile dintre Rusia și Ucraina pentru încetarea conflictului armat din țara vecină României.

Israelul susține că Zelenski a cerut ca negocierile să fie purtate la Ierusalim, în timp ce Putin propune o întâlnire cu o delegație a Federației Ruse în capitala Belarusului, Minsk.

De asemene, Ungaria s-a oferit vineri seară să găzduiască la Budapesta tratative de pace între Rusia şi Ucraina.

Propunerile pentru locul negocierilor între Ucraina și Rusia

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a explicat că i-a telefonat omologului său rus, Serghei Lavrov, precum şi directorului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak.

„Le-am propus ca discuţiile să aibă loc la Budapesta, un loc sigur” pentru cele două delegaţii, a spus el într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

„Mi-au mulţumit pentru ofertă şi au spus că o vor lua în considerare”, a adăugat ministrul. „Sperăm că în următoarele ore sau zile se va ajunge la un acord pentru începerea tratativelor”, a subliniat el.

Ungaria, membră a Uniunii Europene şi NATO, s-a apropiat de Moscova în ultimii ani sub egida naţionalistului Viktor Orban care, joi, a condamnat, totuşi, invazia.

Anterior, Rusia se declarase dispusă să organizeze o întâlnire cu o delegaţie ucraineană la Minsk, capitala Belarusului, cerând armatei ucrainene să se predea, o condiţie prealabilă pentru „negocieri”.

„Vedem că Moscova sugerează ca diplomaţia să se ţină sub ameninţarea armelor, în timp ce bombele, focul de mortiere, artileria de la Moscova au în vizor civilii”, a reacţionat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

A fost dată o OUG pentru a schimba modalitatea vânzării terenurilor agricole situate în extravilan

În şedinţa Guvernului de joi a fost aprobată o OUG ce modifică şi completează Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării...

Simona Halep s-a calificat în turul trei la Wimbledon 

Simona Halep a învins-o, joi, pe belgianca Kirsten Flipkens, locul 190 mondial, şi a acces în turl trei la Wimbledon. Halep s-a impus, scor 7-5,...

Zece operatori economici din mall-ul Băneasa, închişi temporar de ANPC 

Zece operatori economici din mall-ul Băneasa au fost închişi temporar de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce acolo au fost găsite...
Ultima oră
Pe aceeași temă