14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUE nu intenționează să evacueze familiile diplomaților din Ucraina

UE nu intenționează să evacueze familiile diplomaților din Ucraina

Șeful pentru politică externă, Josep Borrell, a declarat că UE nu intenționează să evacueze familiile diplomaților din Ucraina, momentan. Comentariul oficialului vine după anunțul SUA, care va face o astfel de mișcare.

În ciuda amenințării tot mai mari din partea Rusiei, Josep Borell a precizat că momentan nu există un motiv concret pentru a evacua familiile diplomaților din Ucraina. „Negocierile sunt în desfășurare”, a spus Borrell, adăugând că nu vede niciun motiv să părăsească Ucraina „cu excepția cazului în care secretarul Blinken ne oferă o informație care justifică o mișcare”.

UE nu va evacua familiile diplomaților din Ucraina

Deși Washingtonul a ordonat evacuarea familiilor diplomaților americani, oficialul UE a spus că nu este necesară acum o astfel de mișcare. Totodată, așteaptă noi informații de la secretarul de stat SUA, Antony Blinken.

SUA le-au ordonat membrilor familiei de la ambasada sa din Kiev să plece „din cauza amenințării continue a acțiunii militare ruse”, semnalând pericolul în confruntarea cu Ucraina.

Joe Biden vrea să trimită mai mulți militari în Europa de Est

În timp ce SUA au reînnoit avertismentele că Rusia ar putea trimite forțe în Ucraina în orice moment, New York Times a raportat că președintele Joe Biden ia în considerare desfășurarea mai multor trupe în Europa de Est și în Țările Baltice.

Tensiunea vine în urma discuțiilor dintre SUA și Rusia de săptămâna trecută, care nu au reușit să ajungă pe o cale concludentă pentru a pune capăt conflictului.

„Există rapoarte că Rusia plănuiește o acțiune militară semnificativă împotriva Ucrainei”, a spus Departamentul de Stat într-un aviz de duminică. „Condițiile de securitate, în special de-a lungul granițelor Ucrainei, în Crimeea ocupată de Rusia și în estul Ucrainei controlate de Rusia, sunt imprevizibile și se pot deteriora fără preaviz.”

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă