15.3 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUE își ține personalul diplomatic în Ucraina, în dezacord cu SUA și...

UE își ține personalul diplomatic în Ucraina, în dezacord cu SUA și Marea Britanie

Uniunea Europeană-UE a anunţat, luni, că va menţine personalul diplomatic în Ucraina, distanţându-se de poziţiile luate de SUA şi Marea Britanie, Bruxellesul argumentând că este necesară evitarea „dramatizării” situaţiei.

Deşi Statele Unite şi Marea Britanie au anunţat, în contextul tensiunilor cu Rusia, reducerea personalului diplomatic din Ucraina, Uniunea Europeană a semnalat că nu este necesar acest lucru.

„Secretarul de Stat american, Antony Blinken, ne va explica motivele deciziei. Noi nu vom proceda în acest fel, deoarece nu cunoaştem niciun motiv specific. Nu este necesară dramatizarea situaţiei”, a declarat luni Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung, relatează epicnews.ro.

Printre țările UE care își mențin personalul diplomatic în Ucraina se numără și Germania

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a confirmat că Berlinul nu va retrage personalul diplomatic din Ucraina. „Siguranţa personalului diplomatic este prioritară şi suntem pregătiţi pentru orice situaţie, dar nu trebuie să contribuim la alimentarea incertitudinii, ci trebuie să susţinem Administraţia Ucrainei”, a declarat Annalena Baerbock.

„Sigur că avem planuri de evacuare, dar nu au fost activate în acest moment”, a afirmat, la rândul său, Alexander Schallenberg, ministrul de Externe al Austriei.

Prin această poziţie, Bruxellesul semnalează că nu este iminentă o invazie militară a Rusiei. Uniunea Europeană este nemulţumită că nu participă direct la negocierile dintre Statele Unite şi Rusia pe tema arhitecturii de securitate din Europa.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă