15.3 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUE amenință Rusia cu sancțiuni masive dacă invadează Ucraina

UE amenință Rusia cu sancțiuni masive dacă invadează Ucraina

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi că UE va răspunde cu sancțiuni eonomice masive pentru Rusia, dacă va invada Ucraina.

Ursula von der Leyen a declarat că blocul comunitar a răspunde cu sancțiuni economice și financiare „masive” în cazul unor noi atacuri împotriva Ucrainei. Țările occidentale încearcă să prezinte un front diplomatic unit înainte ca secretarul de stat al SUA Antony Blinken să se întâlnească vineri la Geneva cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

UE va aplica sancțiuni masive pentru Rusia

„Dacă situația se deteriorează, dacă vor exista alte atacuri la adresa integrității teritoriale a Ucrainei, vom răspunde cu sancțiuni economice și financiare masive. Comunitatea transatlantică rămâne fermă în acest sens”, a spus von der Leyen în deschiderea Forumului Economic Mondial.

Țările occidentale spun că se tem că Rusia plănuiește un nou asalt împotriva Ucrainei. Tensiunile apar la 8 ani după ce forțele sale au intrat în Ucraina și au ocupat peninsula Crimeea.

Rusia a adunat zeci de mii de militari lângă granița cu Ucraina în ultimele luni. Vladimir Putin neagă planificarea unui atac, dar spune că ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate dacă nu este îndeplinită o listă de cerințe. Rusia vrea o promisiune din partea NATO de a nu admite niciodată Kievul.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă