21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcrainenii s-au pregătit pentru conflictul cu Rusia

Ucrainenii s-au pregătit pentru conflictul cu Rusia

Ucrainenii intervievați de Reuters au declarat că sunt pregătiți pentru un conflict militar cu Rusia, în vreme ce diplomații de top ai Rusiei și Statelor Unite au minimizat orice perspectivă de război.

O locuitoare din Kiev, Diana, care a refuzat să-și dea numele de familie, a spus că „deja se gândește să plece dacă situația se înrăutățește”.

Rusia a adunat zeci de mii de trupe la granițele sale cu Ucraina, iar statele occidentale se tem că Moscova plănuiește un nou asalt asupra unei țări pe care a invadat-o în 2014 pentru a anexa peninsula Crimeea.

Rusia neagă aceste fapte, dar spune că ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate dacă nu este îndeplinită o listă de cerințe, inclusiv o promisiune din partea NATO de a nu integra niciodată Ucraina în organizație.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, s-a întâlnit la Geneva cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...
Ultima oră
Pe aceeași temă