31 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaUcraina s-ar putea confrunta cu rata sărăciei de 90% - PNUD

Ucraina s-ar putea confrunta cu rata sărăciei de 90% – PNUD

Nouă din 10 ucraineni ar putea fi scufundați în sărăcie dacă războiul din Ucrain se prelungește în anul următor, ștergând două decenii de câștiguri economice, a anunțat Programul de Dezvoltare al ONU (PNUD) miercuri.

Achim Steiner, administratorul PNUD a declarat marți (15 martie) pentru Reuters că agenția sa lucrează cu guvernul de la Kiev pentru a evita un scenariu cel mai rău caz de prăbușire a economiei și speră să ofere familiilor transferuri de numerar pentru a cumpăra alimente și alte elemente de bază pentru a le păstra.

„Dacă conflictul este unul prelungit, dacă ar continua, vom vedea că ratele sărăciei vor escalada semnificativ”, a declarat Steiner pentru Reuters.

Pragul sărăciei este, în general, definit ca putere de cumpărare de 5,50 USD de persoană pe zi, a adăugat el într-un interviu video de la New York. Înainte ca Rusia să-și lanseze invazia pe 24 februarie, rata sărăciei în Ucraina era estimată la 2%, a spus el.

„Estimăm că până la 18 ani de câștiguri de dezvoltare ale Ucrainei ar putea fi pur și simplu șterse într-o chestiune de 12 până la 18 luni”, a spus Steiner.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:58

VIDEO: Artileria rusă capturată, expusă în Polonia

Un tanc rusesc și un obuzier autopropulsat capturat de forțele ucrainene au fost expuse în capitala poloneză Varșovia, atrăgând o mulțime de spectatori. Potrivit informațiilor...

Răzvan Giucă, vicepreședinte ACROPO la Marea Neagră, prins drogat la volan

Răzvan Giucă, vicepreședintele Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), ar fi condus sub influența drogurilor. Răzvan Giucă ar fi...

Bode: Prințul Paul a fost prins la Paris

Ministrul de interne, Lucian Bode a anunțat că astăzi a fost reținut prințul Paul. ,,Avem, în exclusivitate, o fotografie cu prințul căutat de autorități,...
Ultima oră
Pe aceeași temă