21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSUA și Rusia, discuții despre Ucraina

SUA și Rusia, discuții despre Ucraina

Principalii diplomați americani și ruși au fost de acord să continue să discute în încercarea de a rezolva o criză care a stârnit temeri pentru întreaga Europă.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a avertizat cu privire la un răspuns „rapid, sever” dacă Rusia invadează Ucraina, în timp ce țara lui Putin adună trupe și efectuează exerciții militare lângă granița sa.

„Poate alege calea diplomației care poate duce la pace și securitate, sau calea care va duce doar la conflict, consecințe grave și condamnare internațională”.

„Aceasta nu a fost o negociere, ci un schimb sincer de preocupări și idei. I-am spus clar ministrului Lavrov că există anumite probleme și principii fundamentale pe care Statele Unite, partenerii și aliații noștri s-au angajat să le apere. Acestea dreptul poporului ucrainean de a-și scrie propriul viitor „.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a spus că mingea se află în terenul Washingtonului și că Moscova va înțelege dacă discuțiile sunt pe drumul cel bun, odată ce va primi un răspuns scris la cererile sale majore privind securitate din partea Statelor Unite, inclusiv oprirea expansiunii NATO către est și promisiunea că Ucraina nu va avea niciodată voie să se alăture alianței militare occidentale.

După încheierea discuțiilor, ambele părți au convenit să încerce în continuare să rezolve problema gravă.

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă