19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSUA continuă livrarea de armament în Ucraina

SUA continuă livrarea de armament în Ucraina

Un avion al SUA având la bord echipamente militare și armament a aterizat marţi la Kiev, în Ucraina, acesta fiind al treilea transport efectuat în cadrul programului de asistenţă de securitate în valoare de 200 de milioane de dolari, în contextul tensiunilor cu Rusia, informează agenţia Reuters.

„Partenerii noştri intensifică volumul asistenţei militare. Iar acum a venit al treilea avion cu asistenţă din partea Administraţiei SUA”, a declarat Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării.

SUA va ajuta cu armament Ucraina, după ce recent au suplimentat această asistență cu 200 milioane dolari

Statele Unite au suplimentat recent cu 200 de milioane de dolari asistenţa militară acordată Ucrainei, valoarea echipamentelor militare livrate ajungând la 650 de milioane de dolari în ultimul an. Începând din 2014, când Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, Statele Unite au oferit Ucrainei echipamente militare în valoare de 2,7 miliarde de dolari.

Administraţia Vladimir Putin, acuzată că a mobilizat aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei Ucrainei în vederea unei invazii, critică în mod constant asistenţa militară pe care Washingtonul o acordă Kievului, conform stiripesurse.ro.

Ucraina primise vineri noapte primul transport cu asistenţă de securitate din partea Statelor Unite, care conține peste 90.000 de kilograme de armament și muniție pentru soldații ucraineni care apără țara „din linia întâi”. Ajutorul a fost autorizat de preşedintele Joe Biden, a anunţat sâmbătă ambasada americană de la Kiev. SUA au pregătit transporturi cu ajutoare militare pentru Ucraina în valoare de 200 de milioane de dolari și au anunțat că le vor suplimenta, dacă Rusia va declanșa o invazie.

„Primul transport de asistență autorizată recent de președintele Biden pentru Ucraina a sosit azi-noapte în Ucraina. Transportul conține peste 90.000 de kilograme de ajutor letal, inclusiv muniție pentru soldații ucraineni care își apără țara din linia întâi”, a scris Ambasada SUA la Kiev într-un mesaj pe Twitter, postând și fotografii cu avionul și încărcătura în timp ce este manevrată pe pista aeroportului, potrivit digi24.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă