17.8 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaȘcolile din Ucraina îi pregătesc pe elevi pentru alertele de bombe

Școlile din Ucraina îi pregătesc pe elevi pentru alertele de bombe

Autoritățile au organizat exerciții în școlile din Ucraina, prin care îi pregătesc pe elevi pentru alertele de bombe. Mișcarea are loc după ce o serie de alerte de bombă falsă au forțat anul acesta evacuarea școlilor din capitala Kiev și din alte orașe.

Cât de mult exploziv poate ține această bufniță de jucărie pufoasă? Asta a întrebat un militar ucrainean de eliminare a bombelor pe copiii uimiți la cursul de exerciții de urgență la Kiev. Oamenii legii au organizat instruirea după ce o serie de alerte de bombă falsă au forțat evacuarea școlilor din capitală și din alte orașe.

Școlile din Ucraina i-au pregătit pe copii pentru alertele de bombe

Militarii au arătat în clasă clipuri video cu explozii și împrăștie de schije, obuze de artilerie și mortar, grenade și mine, precum și dispozitive explozive improvizate. Apoi a sunat o sirena la școală. Toată lumea s-a ridicat pentru a fi evacuată.

Toate acestea sunt o reamintire clară a situației îngrijorătoare în care se află în prezent Ucraina – nici în război, nici în pace. Kievul dă vina pentru alertele false pe seama Rusiei care deja duce ceea ce ei numesc un război hibrid împotriva fostului său satelit sovietic.

Serviciul de Securitate al Ucrainei spune că seamănă anxietate și panică în rândul publicului. În acest an, a înregistrat peste 300 de amenințări cu bombă, față de 1.100 pentru întregul an 2021. Kremlinul nu a răspuns unei cereri de comentarii.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă