21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia trimite în largul Mării Negre peste 20 de nave militare

Rusia trimite în largul Mării Negre peste 20 de nave militare

Rusia trimite în largul Mării Negre peste 20 de nave militare, aparent în cadrul unui exercițiu. Este vorba de vase care aparțin Flotei Mării Negre (staționată permanent în Marea Neagră).

Agenția oficială TASS a anunțat, miercuri, că la exercițiu participă grupuri de forțe combinate, forțe navale și grupuri de asalt amfibiu. Cele peste 20 de vase sunt fregate, corvete, nave antisubmarin și de minare – deminare.

Toată această desfășurare de forțe intervine în momentul în care Ucraina ar putea fi ținta unui nou atac din partea Rusiei. Atacul poate veni inclusiv de pe Marea Neagră. O ipoteză ar fi că Rusia, care ocupă ilegal Crimeea, ar vrea să ocupe și alte zone din litoralul Ucrainei.

Nave militare au ridicat ancora din porturile Sevastopol și Novorossiysk

Comandamentul Flotei Mării Negre a anunțat că navele au pornit de la bazele lor din Sevastopol și Novorossiysk. Potrivit acestei surse, navele rusești au planificate o serie de exerciții în Marea Neagră, în lunile ianuarie și februarie.

Separat, nave ale Rusiei vor avea exerciții în Marea Mediterană, în nord – estul Oceanului Atlantic și în Oceanul Pacific. Pe ansamblu, la aceste exerciții vor participa peste 140 de nave și peste 60 de avioane și elicoptere. Numărul de militari participanți va depăși zece mii de oameni, susține Rusia.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Parcul Tudor Arghezi va avea plajă ecologică

O bijuterie naturală de aproximativ trei hectare va lua naștere într-una din zonele aflate într-o continuă dezvoltare, din Sectorul 4. Înconjurat de o cofetărie,...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă